Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ministarstvo otkrilo informacije o procesima protiv ubojice djevojke Davida Komšića

Drugi kazneni postupak, koji je u tijeku, pokrenut je zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu (sa smrtnom posljedicom)
24. veljače 2017. u 14:08 34 komentara 18495 prikaza
David Komšić nakon lanjske nesreće u kojoj je smrtno stradao pješak
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Protiv Davida Komšića pokrenuta su dva kaznena postupka pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu, i to zbog prijetnje i tjelesne ozljede 2015. godine te izazivanja prometne nesreće 2016. godine, izvijestilo je danas Ministarstvo pravosuđa, ne navodeći Komšićevo ime.

Protiv Komšića je podignuta kaznena prijava zbog teškog ubojstva trudne djevojke Kristine Krapljan, kojoj je ranije prijetio, zbog čega mu je bila izrečena zabrana približavanja.

ubojstvo Zagreb Nožem presudio bivšoj djevojci Izbo ju je kad mu je rekla da čeka dijete s drugim David Komšić TEŠKO UBOJSTVO Davidu Komšiću određen jednomjesečni istražni zatvor

Kako je izvijestilo Ministarstvo, prvi kazneni postupak pokrenut je protiv maloljetnog počinitelja zbog kaznenog djela prijetnje i tjelesne ozljede. Sud mu je 26. svibnja 2015. godine izrekao mjeru opreza – zabranu približavanja i zabranu uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s maloljetnom oštećenicom do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka. Sudski postupak je pravomoćno okončan 25. travnja 2016. godine obustavom postupka jer je oštećenica odustala od prijedloga za progon i privatne tužbe, čime su prestali zakonski uvjeti za kazneni progon i razlozi za izrečene mjere opreza.

Drugi kazneni postupak, koji je u tijeku, pokrenut je zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu (sa smrtnom posljedicom). Općinski kazneni sud u Zagrebu je optužnicu zaprimio 10. listopada 2016. godine te je 12. prosinca 2016. godine optužnica potvrđena. Prva rasprava održala se 9. veljače 2017. godine, a druga rasprava zakazana je za 13. ožujka 2017. godine.

>> Policajci o ubojstvu djevojke: 'Posao odradimo pošteno, a onda nam se počinitelji na slobodi smiju u lice'

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • Sve je uzalud:

    .......duboka sučut roditeljima ..........

  • Sve je uzalud:

    ....................zamislite ni dva ni tri ni pet uboda..........................30 uboda.................u ime čega i zašto.................15 njoj 15 nerođenom djetetu..........

  • osica:

    Što znači odustati od privatne tužbe .? Moguće strah, nedostatak novca za odvejtničke usluge.... On je očito "recidivista iz bogate obitelji" i po mojem skromnom sudu trebali su ga službeno goniti jer nije posustajao u svojem neprihvatljivom ponašanju, već upravno ... prikaži još!ravno suprotno , ali.... Vec sam pisala na ovom portalu da je i moje dijete doživjelo ozlijed, doduše u saobraćajnoj koju je isto tako izazvao jedna tatin sinek. Otišlu u zastaru, što se tiče gonjenja onih koji se trebali, a meni su savjetovali da pokrenem privatnu tužbu. Nisam i z jednostavnog razloga "mom djetetu ne treba doživotni neprijatelj na cesti i u životu". Instzitucije su mu oprostile ono što nisu smijele, kao opomenu njemu idrugima" ." Borba s vjetrenjačama"znamo kako završi, zato često odustanemo, jednostavno procijenimo i žalosno konstatiramo "nemoćni smo , Dao Bog ne ponovilo se".