Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba li strahovati
Povratak na članak

Postoji li opasnost da prilikom obnove Zagrebačke katedrale izbije požar?

Kada bi planula Zagrebačka katedrala, na Kaptolu strepe da zagrebački vatrogasci ne bi imali dovoljno duge ljestve za gašenje požara na najvećim visinama, jer one gotovo ne prelaze polovicu visine Zagrebačke prvostolnice.

Komentari 10

AR
Arger
23:20 16.04.2019.

Moglo bi doci do pozara samo ako (nesmijem napisat) tuda prođu.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:45 17.04.2019.

Svaki građevinski pothvat na starom i trošnom objektu može dovesti do nesreće pa i do pogibije. Naravno da postoji veliki rizik i kod obnove Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava u Zagrebu jer su i kod nje krovišta i tornjevi kao i stepenice od drvenog materijala. Kako se radi o spomeniku kulture tradicionalne gradnje koji je nadograđivan i restauriran više puta ugradnja novih materijala može ići ograničeno i s mjerom uklapanja u kulturu prostora i njegovoj namjeni. Nemoguće je otkloniti sve rizke, već se rizici mogu samo smanjiti. U drugu ruku u Hrvatskoj postoje krajevi s povećanim brojem umno poremećenih koji podmeću šumske i druge požare pa ne treba ukloniti niti takvu vrstu rizika. Rizici povezani s ratom su sada već daleko, jačanje dobrih i kršćanskih odnosa prema susjedima i stranim radnicima koji će dolaziti sve više u Hrvatsku također će smanjiti te rizike.

VL
ŠN
ŠNJOF
01:04 17.04.2019.

Sve se može zapaliti, svaki objekt.

VL
DO
doktorica
05:53 17.04.2019.

pa bilo bi vrijeme da maknu te skele

VL
Avatar JosipBrozTito
JosipBrozTito
05:49 17.04.2019.

Lako za katedralu,samo da Bozanić ne nastrada.

VL
PR
prajdali100
23:27 16.04.2019.

Od kada znam za sebe zagrebačka katedrala se obnavlja.Pa kad će je više završiti !!? Mogli su do sada novu sagraditi.

VL
YU
YuBastards
22:37 16.04.2019.

Zagrebacka katedrala je velicine male kapelice u odnosu na svjetske ne samo katedrale nego i crkve. Ali..ako je suditi po tome koliko su dugo skele na njoj,tj koliko dugo ju obnavljaju,covjek bi pomislio da je velicine Rusije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.