Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Hrvatski pravopis
Povratak na članak

Postoji jedan standardni jezik koji treba jedan pravopis

Novi Hrvatski pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje ima čak pet stručnih recenzija

Komentari 5

A9
A*9
17:07 10.12.2013.

Taj je "pravopis" intelektualna nacionalna sramota. Ispod je razine znanja dobroga pučkoškolca. Spada među najgore knjige koje su ikada tiskane u Hrvatskoj, a jedini mu je cilj naštetiti hrvatskom jeziku.

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
10:12 11.12.2013.

Vraća se Vuk Karađić na velika vrata! Dugo ga nije bilo. Fuj!

VL
AA
ami-ami
11:19 11.12.2013.

Svi ovdje spomenuti recenzenti/ice su relativno nepoznati široj hrvatskoj javnosti! Što je sa starim liscima s toga područja poput gosp. Radoslava Katičića, Stjepana Babića, Milana Moguša, Krunoslava Pranjića, Ive Pranjkovića, Marka Samardžije?! Jonke, Brozović, Finka, Težak, Ladan i još poneki koji bi mogli reći koju kompetentnu riječ su nažalost već pokojni. I opet se želi nametnuti samo jedan i to unitarni "standardni" pravopis. Čak mu je i cijena povoljna za prazne hrvatske lisnice?! E neće ići, drugarice i drugovi... vrijeme će pokazati da vam je trud bio uzalud(an)! Ne bu to zaživjelo u našem rodu i narodu!

VL
Avatar moskva
moskva
13:42 11.12.2013.

Nije lako stvoriti novi jezik i novi pravopis

VL
PR
profesorz
11:43 11.12.2013.

Ovim pravopisom napokon je zaustaveljeno nasilje nad hrvatskim jezikom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.