Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU REGULATIVA
Povratak na članak

Postignut sporazum: Google će plaćati naknade francuskim medijima, zakon uskoro i kod nas

Google je pristao na sporazum mjesec dana nakon što mu je francuski sud naredio da obavi pregovore s medijskim nakladnicima

Komentari 4

SI
sisavac
14:59 22.01.2021.

i kako će sad famozni gugl platiti npr. večernjem listu koji prenosi članak wp-a, dw-a...? tko treba dobiti veći dio kolača, onaj koji je pokazao put tražitelju informacija ili onaj čija je informacija? sve veća regulacija slobodnog interneta. sve više ograničenja. nekad smo mogli svašta besplatno dohvatiti, al smo imali bijednu brzinu, danas imamo brzinu, al slobodnog sadržaja sve manje, sve se plaća. gdje je nestala sloboda? kolko će autorska prava trajati, 1.000 godina?!

VL
ZA
zagabria5
13:39 22.01.2021.

Dobri su ti mediji, jedni kradu od drugih i produciraju obične klik navlakuše a očekuju da im se to plaća.

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
12:50 22.01.2021.

Znači ništa od love za većinu Hr medija sobzirom da oni ničem ne doprinose osim širenja lažnih informacija .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.