Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Poštenje političara građanima manje bitno, važniji im je program

izbori
Arhiva VL
09.11.2011.
u 14:07

Čak 56,9 posto građana drži da se donošenje političkih odluka vodi vlastitim interesom političara, a 9,3 posto misli da se vode interesom građana

Iskrenost i poštenje političara manje su bitni građanima nego prije godinu dana, ali su im zato bitniji programi, pokazuje istraživanje Transparency Internationala.

Za 23,5 posto građana bitno je poštenje, dok je prije dvije godine to bilo bitno za 26,9 posto. Tada je program bio bitan za četiri posto građana, a sada važnost programu daje njih 16 posto. Za njih je agencija Promocija Plus provela istraživanje na uzorku od 1300 ispitanika.

Istraživanje je pokazalo da građani ne žele zloporabu proračunskih sredstva za predizborne kampanje te da političare koji ne otkrivaju izvore financiranja drže nepoštenima.

Čak 69,7 posto građana smatra da političari kampanje neće financirati u skladu sa zakonom. Izvore financiranja pri davanju glasa u obzir će uzeti 30,8 posto građana dok ih je za 53,9 posto to nebitno.

– Važnost obrazovanosti kandidata pala je u drugi plan, s dvanaest posto, koliko je bilo 2009., na šest posto. Čak 56,9 posto građana drži da se donošenje političkih odluka vodi vlastitim interesom političara, a 9,3 posto misli da se vode interesom građana – kazao je Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internationala.

 

Komentara 7

GR
grabice
14:22 09.11.2011.

ISTRAŽIVANJE TRASPARENCY INTERNATIONALA Poštenje političara građanima manje bitno, važniji im je program ......................................................................................................................................... ....ma bravo poštenje treba iskorijeniti..... .....koga ovi likovi zastupaju u 3 pm.....

OB
-obrisani-
14:37 09.11.2011.

istraživanje Transparency Internationala Poštenje političara građanima manje bitno, važniji im je program \\ \\ U ovo istrazivanje ja ne vjerujem to sluzi za prati gradanima mozak i manipulirati njima zato je to toboznje istrazivanje na naslovnici da svi vide \\ \\ Politicari zapravo nemaju programa jer sve nastavlja kako i je zakonima koji su na snagi da koji zakon se promijeni ali na stetu a ne korist gradana Vratite se 40 godina u natrag i pogledajte koje su vam zakone donijeli pa cete lako shvatiti Ukinuli su pesplatne skole i zdravstvo na primjer Vasa je zemlja a morate placat parking i sestarinu koja je vasa iako placate porez na auto za cestarinu na primjer \\ AkoGRADANI nasjedaju na to onda su stvarno ZATUCANI Nepostene politicare mora se momentalno smijeniti sa mjesta i zabranit im dozivotno da se bave politikom i privatnom radnjom jer jedan koji je navikao da mulja uvijek ce da mulja i TAKVE treba IZOLIRATI da ne cine stetu DRUSTVU

OB
-obrisani-
14:59 09.11.2011.

Ovaj program sluzi politicarima da nauce ovce kako misliti i raditi :)))))))))))))))))))))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije