Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleni zakoni
Povratak na članak

Postavljeni ambiciozni ciljevi u EU, mora se prekinuti ovisnost o uvozu strateških sirovina iz Kine

Europska unija planira do 2030. proizvoditi barem 40 posto zelene tehnologije koja joj je potrebna za energetsku tranziciju, potpunu ekologizaciju ekonomije i života, a pritom želi povećati i udio strateških sirovina koje su rudarene, obrađivane ili reciklirane unutar same Europske unije. Nijedna od strateških sirovina ne bi se smjela nakon 2030. u postotku većem od 65 posto uvoziti iz bilo koje treće zemlje pojedinačno. To su neki od ambicioznih ciljeva koje je Europska komisija postavila u danas usvojenim prijedlozima novih zelenih zakona.

Komentari 1

XA
xaron
19:01 17.03.2023.

Dobar i ambiciozan plan i u to nema sumnje. Problem sa tim planom je što ne postoji ni priblizna naznaka KAKO to ostvariti. Nema domicilnih sirovina a ni ljudi koji bi to izvesti, sve te tehnologije za rijetke elemente su jako prlljave i nema te EU zemlje koja če ih dopustiti na svom teritoriju..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.