Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJEST
Povratak na članak

Postavljena izložba replika nalaza iz doline mamuta u Mohovu

Želja je članova udruga u Mohovu izgraditi Ledenodobni megapark Dolina mamuta, sa svim replikama fosilnih životinja iz ledenog doba te pratećim objektima za održavanje radionica i edukacija.

Komentari 1

HO
Homophob
19:20 25.01.2023.

Zivotinje u Leiden o doba su se hranile pretezno ledom i povrce uvezeno iz tropskih krajeva. Ja zivim u djelu planete koji se smatra da ima topliju umjerenu klimu i srneca divljac prezivljava hraneci se vrlo slabom travom, zitaricama posijanimm jesenas i pomalo invazijom u vrtove na rubovima naselja. Nemogu zamisliti sta uspjeva tamo gdje je konstantno zamrznuto tlo pokriveno snijegom i ledom. Americki (kontinentalna Amerike) daleki sjever i sjever Azije i Europe je 4-6 mjeseci slobodan od mraza i temperature redovito dosizu 20-30 Celzija. U takvim uvjetima vegetacija uspjeva u zivotinje ju mogu zimi iskopati ispod snijega. Tamo gdje ledenjaci napreduju vegetacije nema! Zvuci mi suplje ta “znanost” koja mamuta i druge biljozdere smjesta u vjecni snijeg i led!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.