Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportsko-rekreacijski centar Poloj

Postavlja se plutajući aquapark, skoro sve je spremno za novu kupališnu sezonu

Sportsko rekreacijski centar Poloj
Foto: Ivica Galović
1/4
27.06.2014.
u 20:36

Sasvim je sigurno da će plažu na Poloju, te sportske i izletničke terene ovog ljeta posjetiti i više tisuća Brođana dnevno pa tu interes vide i ugostitelji kojima je na raspolaganju dovoljno prostora za nekoliko ugostiteljskih terasa

Pred novu kupališnu sezonu detaljno se uređuje Sportsko-rekreacijski centar Poloj na Savi u Slavonskom Brodu koji je u vrijeme svibanjskih poplava bio više od dva i pol metra pod vodom, te pretrpio znatnu štetu. Brigu o popularnom gradskom izletištu vodi Gradska uprava, a radove na uređenju Poloja, čišćenju, detaljnom pranju šmrkovima i kamionskim cisternama, te odvozu otpada i košnji travnatih površina "punom parom" proteklih nekoliko dana obavljaju djelatnici slavonskobrodskog Komunalca i Vodovoda.

Ljetni inventar polako pristiže na popularno gradsko kupalište pa će tako ovih dana biti postavljen plutajući aquapark koji je proteklih godina uveseljavao uglavnom mlađe posjetitelje. Danas tijekom posljepodneva dopremljene su drvene kućice za službe koje će brinuti o urednosti plaže tijekom naredna dva mjeseca ljetne sezone. Kao i svih godina do sada za sigurnost će biti zadužena spasilačka služba, koja će kupače u vodi pratiti s platformi dva povišena montažna tornja. Sasvim je sigurno da će plažu na Poloju, te sportske i izletničke terene ovog ljeta posjetiti i više tisuća Brođana dnevno, pa tu interes vide i ugostitelji kojima je na raspolaganju dovoljno prostora za nekoliko ugostiteljskih terasa. Službeno bi sezona kupanja trebala početi za nekoliko dana, a do tada sve mora biti "ušminkano" i spremno.

­Gotovo svi planirani radovi su pri kraju. Pokošena je trava na sportsko­-rekreacijskim terenima, parkiralištima i oko plaže, a od velikih naslaga mulja poslije poplave očišćeni su objekti, sanitarni čvorovi i tuševi. Gomile smeća koje je donijela Sava već su zbrinute. Upravo danas u nekoliko navrata dodatno se peru prilazne ceste i pješačke staze. Preostaje nam još postaviti drvene kućice za ugostiteljske objekte i sve službe koje će tu raditi. Kućice su danas dopremljene kamionima, a još čekamo prijevoz montažnih kabina za presvlačenje. Na Poloju je nakon poplave bilo dosta štete, no potrudili smo sve to sanirati kako bi i ove godine Brođanima, koji tijekom ljeta možda neće na more, osigurali ugodan boravak na njihovom omiljenom izletištu ­ kazao je koordinator radova Goran Krajnović

>> Veliku štetu od poplave pretrpjelo je i slavonskobrodsko izletište 'Poloj'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije