Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Incident na tribini Judith Reisman: Izvrijeđali ga zbog pitanja o svećeniku pedofilu

Zadarski student Vladimir Gundić na tribini Judith Reisman upitao je kontroverznu sociologinju je li upoznata s pedofilom unutar zadarske crkve, don Nediljkom Ivanovom
06. lipnja 2014. u 08:57 218 komentara 16933 prikaza
judith reisman
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Judith Reisman tribinom u Zadru nastavila je svoju turneju "Ne dirajte djecu" po Hrvatskoj, kojom promovira knjigu "Seksualna sabotaža", a jedno pitanje iz publike cijeli je događaj pretvorio gotovo u incident.

Nakon što je s nizom gostiju predstavila svoje kontroverzne stavove kako se kroz uvođenje spolnog odgoja uvodi pedofilija u škole, zadarski student Vladimir Gundić upitao je Reisman je li upoznata s pedofilom unutar zadarske crkve, don Nediljkom Ivanovom, koji je 20 godina u Bibinjama seksualno zlostavljao dječake osnovnoškolske dobi, te s činjenicom da je za to od Crkve dobio "nikakvu kaznu", piše Slobodna Dalmacija.  

– Ovo su ubačeni provokatori! Oni su ovdje poslani, instalirani da provociraju! – odmah su se čuli povici drugih posjetitelja tribine, dok su neki pogrdnim riječima izvrijeđali Gundića.

Nakon završetka tribina, Gundić je nasamo popričao s Reisman, jer mu nije dala odgovor na pitanje.

– Ostao sam s njom, popričao. Čak smo se i fotografirali. No njezin stav na kraju razgovora jest bio da sam zaveden, da imam „nešto u glavi“ i da to iz glave trebam maknuti – ispričao je Gundić.

>>Judith Reisman opet dolazi u Hrvatsku i drži predavanja o spolnom odgoju

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
 • otac_domovine:

  Vladimir Gundić bi kao student i aktivist Glasa Razuma radikalnog LGBT pokreta trebao znati da Crkva nije represivni aparat i da bi takvo pitanje trebao postaviti policijskoj upravi u Zadru. Obzirom na neistine koje Glas razuma širi u javnosti ne ... prikaži još! vjerujem niti u jednu riječ koju je izgovorio za novine.

 • reborn:

  Crkva ne zatvara ateiste u zatvor, to ne radi niti sa vjernicima, a niti sa svećenicima. Crkva općenito NIKOGA ne zatvara u zatvor. Dužnost DRŽAVE je da na primjereni način (policija, DORH, sudstvo, zakonodavna vlast) kažnjava sve prestupnike i zločince ... prikaži još! u skladu sa njihovim kaznenim djelima. Zašto je Gundić pitao za taj konkretni slučaj i ocijenio da od Crkve nije dobio "nikakvu kaznu", a nije pitao kakve zakonske izmjene treba napraviti da DRŽAVA ubuduće primjereno kažnjava počinitelje - to samo on zna. Ono što je sigurno je da je DRŽAVA ovlaštena kazniti ovog "dona", ali je to isto propustila - uglavnom zato jer žrtve nisu pravovremeno prijavile kazneno djelo. Žao mi je što to tako moram reći, ali upravo ŽRTVE su propustile PRAVOVREMENO napraviti bitan korak da se ovakvo zlostavljanje spriječi i primjereno kazni.

 • Avatar tituš
  tituš:

  Što je sporno ili incidentno??? Pitanje?? Ako je taj don Ivanov to što mu se pripisuje, onda to osuđujemo, baš kao što osuđujemo i na desetine slučajeva u svijetu gdje su svećenici pedofili, no što je sa milijunima onih koji ... prikaži još! to rade i protiv čega govori ova inicijativa i zauzimanje ove gospođe! Što je sa pedofilima i zločincima u finim odijelima i kićenim titulama koji u bijelim rukavicama guraju i zagovaraju zlo?? Što je sa neodgovornim i zločinačkim vlastima poput hrvatskih, koji to zlo žele uvesti i ozakoniti u naš školski i općedruštveni sustav? To je tema i bit, čuvati i sačuvati djecu, tako sačuvati budućnost. Zato gđo. Reisman, govorite, kličite i vičite, imate punu podršku ogromnog dijela naroda Hrvatske, a i naše molitve za vaš uspješan i plodonosan boravak i vaše zdravlje.