Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGA RESA

Postavili križ na antički sunčani sat i oštetili ga

Radio Mrežnica
Foto: Radio Mrežnica
30.03.2016.
u 09:41

Župnik Milan Pavlek rekao je da je križ postavljen na zahtjev župljana

Na sunčani sat iz vremena Rimskog Carstva uz Crkvu svetog Petra u Dugoj Resi postavljen je drveni križ, piše Radio Mrežnica.

Križ je montiran prije Uskrsa, a u međuvremenu je uklonjen. Sat je na nekoliko mjesta čak i izbušen. Župnik Milan Pavlek rekao je da je križ postavljen na zahtjev župljana te da on nije znao o kakvom je artefaktu riječ.

– Taj kamen je već sav oštećen i ruiniran i uopće se ne prepoznaje da je to sunčani sat. Nema nikakvu funkciju i ne znam zašto su ga konzervatori stavili u dvorište. Zašto su to stavili na crkveno zemljište? Mogli su ga konzervirati i staviti tamo gdje pripada – rekao je Pavlek za Radio Mrežnicu.

>> Srušen spomen-križ iznad Sarajeva: 'Ponosan sam na to što sam učinio'

Komentara 20

SA
sargu123
09:59 30.03.2016.

Tipično za samoljubivi, neobrazovani, nekulturni kler.

ŽO
žoss
10:01 30.03.2016.

Bitno da se mi čudimo talibanima.

AS
ASERAGUD
10:09 30.03.2016.

Ovo čak ne treba niti komentirati , ovo treba osuditi odmah - tražili su župljani a on nije zabranio, ovo se nalazi unutar crkvenog zemljišta, unutar ograđenog prostora ispred crkve i jedini koji je za to odgovoran je svećenik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije