Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA STRADALE SRBE

Srušen spomen-križ iznad Sarajeva: 'Ponosan sam na to što sam učinio'

križ
Foto: klix.ba
05.12.2014.
u 16:59

Križ je postavljen u rujnu na Zlatištu na planini Trebević iznad Sarajeva, na području Republike Srpske

Sinoć je srušen je improvizirani spomen-križ koji je u rujnu postavljen u Istočnom Sarajevu u znak sjećanja na Srbe koji su tijekom rata poginuli u Sarajevu, prenose bosanskohercegovački mediji. Izvjesni Mirza Hatić javio se redakciji Dnevnog avaza rekavši kako je on s još jednim kolegom srušio križ koji je nazvao simbolom provociranja.

– Rekao sam da ću ga srušiti. Policija RS-a nekada ga čuva, nekada ne. Čekali smo da odu i došli smo, moj prijatelj i ja, i srušili ga. To je bilo nešto malo poslije 24 sata. Ponosan na to što sam učinio i opet ću to učiniti gdje god da ga postave – rekao je Hatić.

Križ je postavljen u rujnu na Zlatištu na planini Trebević iznad Sarajeva, na području Republike Srpske. Postavili su ga članovi Saveza logoraša Republike Srpske u znak, kako su naveli, "sjećanja na više od 6500 ubijenih sarajevskih Srba", prenosi Klix.ba. Čin postavljanja osudio je i načelnik općine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, tvrdeći da njega o tome nitko nije pitao.

– To je napravio netko tko nije nikakav Srbin. Ako si nekakav čovjek koji to želi učiniti, onda se moraju ispoštovati procedure i protokol. Tu treba doći vladika da to blagoslovi, postoji neki običaj, a ne na takav način, preko noći – rekao je Gašanović za Dnevni avaz.

>> Muslimani pokušali srušiti ‘Dodikov križ’

Komentara 80

DU
Deleted user
17:14 05.12.2014.

Uvijek sam za legalnu proceduru. Ovaj kriz je nelegalno postavljen, ali je nelegalno i srusen od straine Hatica koji se time ponosi. Na ovom bi zavrsio komentar ali ne mogu jer istovremeno Velikobosnjaci rado i cesto provociraju svojim nelegalnim gradjevinama.ma. Tako su u Livnu prosle godine krenuli u gradnju dzamije i medrese bez i jedne dozvole (lokacijkse, gradjevinske i dr.) i kad su livanjski Hrvati legalnim pututem ishodovali zaustavljanje nelegalne gradnje onda su se dzamijasi propeli na straznje noge od silnih prosvjeda i to pod sloganom: "Ovo je Bosna i muslimani ce graditi dzamije gdje ih volja i kad god pozele".

OR
Orlando *
17:25 05.12.2014.

O Mirza djecace, rušiš obilježe svojih predaka kršćana.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:23 05.12.2014.

Srbi to sastavili od 2 rasvjetna stupa, a Bošnjaci to srušili sa Golf dvojkom tek iz drugo puta...tragikomedija od države..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije