Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šanse za posao

Poslodavcima je od diplome važnije što zaista znate raditi

'24.05.2013., Rugvica, Zagreb - Menadzeri M-San Grupe, Vladimir Brkljaca, Marijan Janko i Miroslav Huzjak na konferenciji za medije predstavili su poslovne planove i otvorili novi proizvodni pogon Viv
'Jurica Galoic/PIXSELL'
22.10.2013.
u 20:21

Predstavnici poslodavaca i edukacijskih ustanova na okruglom stolu o strateškoj edukaciji složili su se da je potrebno "preodgojiti" radnu snagu jer, kako kažu, upisivanje znanja u radnu knjižicu ne nosi više istu težinu kao prije

Poslodavcima je sve manje važno formalno obrazovanje potencijalnih zaposlenika, a sve više njihove vještine, kompetencije i specifična znanja. No, tražitelji posla misle da im je diploma još uvijek glavna prednost u natjecanju za određeno radno mjesto. Predstavnici poslodavaca i edukacijskih ustanova na okruglom stolu o strateškoj edukaciji složili su se da je potrebno \"preodgojiti\" radnu snagu jer, kako kažu, upisivanje znanja u radnu knjižicu ne nosi više istu težinu kao prije deset ili 20 godina. Svjesni toga da se potrebe tržišta brzo mijenjaju, posloprimci se dodatno obrazuju pa ih je, prema istraživanju koje su proveli EduCentar i Moj posao, 65% pohađalo neki program dodatnog obrazovanja, no u odnosu na prošlu godinu takvih je ipak 3 posto manje.

I poslodavci i posloprimci drže da dodatna edukacija pomaže, a čak 71% poslodavaca priznaje da je dodatna edukacija bila kriterij koji je umjereno utjecao na njihovu odluku o zapošljavanju. Zanimljivo je također da je kriza snizila cijene, a povećala ponudu dodatnih edukacija. Tako je 69 posto ustanova snizilo cijene programa, ali unatoč tome, njih 63% uočilo je da je zanimanje ljudi za dodatnim osposobljavanjem smanjeno.

>> Sve je više mladih beskućnika. Na cesti jer nisu uspjeli naći posao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije