Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslodavci u zdravstvu

Uskoro pravilnik o stimuliranju liječnika po učinku

zdravlje,bolest,doktori,dijete,liječnik (1)
Foto: Thinkstock
11.04.2015.
u 00:15

Programom Plus smanjene su liste čekanja za 38 tisuća.

Izlazak HZZO-a iz riznice zdravstvenom sustavu donio je 2 milijarde kuna više, veću autonomnost zdravstvenog sustava koji je prije ovisio o političkom odnosu snaga ministra zdravlja i ministra financija i veću transparentnost prihoda HZZO-a, naveo je među ostalim novi ravnatelj Udruge poslodavaca u zdravstvu dr. Dražen Jurković.

Programom Plus smanjene su liste čekanja za 38 tisuća. Vodstvo Udruge najavilo je skori prijedlog pravilnika o stimuliranju po učinku, a sljedeći tjedan također će predložiti i novo povećanje određenih cijena zdravstvenih usluga.

>> I to rade: Liječnik založio ugovor s HZZO-om za kredit u banci

Komentara 5

NV
novo vriijeme
07:32 11.04.2015.

Udruga poslodavaca u zdravstvu daje prijedlog pravilnika? To je kao da Todorić daje prijedlog zakona o radu. Pravilnik mora predlagati Ministarstvo zdravlja i sjesti sa partnerima poslodavcima, liječničkim sindikatom, udrugama liječnika a onda će se vidjeti što se tu možee učiniti . Ovo nije na tragu EU demokracije niti zakona za donošenje pravilnika. Dražen Jurković je poznat kao Milinovićev pomoćnik a zanimljiv po izjavi za jedne novine "BIO SAM komunist, ali Darko Milinović za to ne zna!".

Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
07:16 11.04.2015.

Opet iznose lažne podatke i uvijek iznova izroni novi deficit u inosu nekoliko mirlijardi kuna. Pitanje je kako će se donijeti prqavilnik o stimularnju liječnka po učinku kada nije donesen normativ što treba liječnik uraditi da bi zaradio plaču, a što je ono više (što bi trebalo nagraditi), i kako bi ijedan liječnik trebao biti nagrađen ako cijeli odjel nije ostvario nomativ, i zar bi trebali biti nagrađeni samo liječnici a ne i medicinske sestre i spremačice ukoliko ostvare učinak veći od onoga propisanog normativom.

Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
07:30 11.04.2015.

Jedan je priča da onaj želi isposlovati pravilnik kojim će negov ortoped dobiti stimulaciju a druga je priča da se i dalje radi o pogodovanju, podobnosti i zlouporabi položaja i ovlasti da bi se isposlovali pravilnici po narudžbi. Jer ii dalje nema dugoročne strategije razvoja zdravstvenog sustava, i dalje se radi bez natječaja, bez kriterija uz zlouporabe, za provizije. I tko će i kada napraviti popis svih radnih mjesta, opisati radne zadatke, navesti normative, što znači da treba navesti što netko treba uraditi da bi zaradio plaću, a što je ono preko za što bi trebao biti nagrađen da se opet ne bi dijelilo po stasu, glasu, podobnosti ili osobnim prosudbama birokratiziranih birokrata. I kako bi netko moga biti stimuliran ili nagređen ako cijeli odjel nije ostvario ono što je normirano, jer predstojnik klinike pred mirovinom, da bi pokazao da je potreban i nezamjenjiv, rezervirao je za sebe sve termine za operacije, zbog udarničke značke i uskoro novčane nagrade, ostali kirurzi u naponu snage izvrše jednu operaciju tjedno ili rjeđe, dobivaju plaću za to što se pojave na radnom mjestu i u podne odu kući. I zar bi onaj prvi trebao biti nagređen i stimuliran. I zar treba donijeti pavilnik o stimuliranju liječnika ili svih zdravstvenih radnika a zatim i svih radnik u državnim i javnim službama (privatni sektro će to sam reglirati za sebe). A preduvjeti donošenja pravilnika o stimulacijama je donošenje optimalnih sistematizacija radnih mjesta, opisa istih, utvrđivanje normativa a što je veliki i opšežan posao na koji nitko nije spreman. I opet se javljaju lovci u mutnom i zadnji dan mandate će se donijet pravilnici na štetu sustava i donositelji biti nagređeni od interesnih lobija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije