Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompliciran model
Povratak na članak

Poslodavci se žale: Radnike više ne bismo trebali uvoziti prema zanimanjima

Do 27. srpnja ove godine u graditeljstvu su ostale neiskorištene još 3774 dozvole dok je u postupku izdavanja bilo njih 1010

Komentari 12

DU
Deleted user
21:28 02.08.2018.

Radnike bi prvo trebalo posteno platiti, i onda tu postenu zaradu prijaviti. Takodjer omoguciti normalne uvjete, pa da vidis kako bi se radilo. Ne bi se radnike moralo uvoziti, sami bi dolazili

VL
DA
Dabiša
21:27 02.08.2018.

Davorko Vidović, što je on? Profesor marksizma ili tako nešto, filozof. Obično stranačko preslagivanje, sve su premrežili stranački ljudi, bez pravih znanja, koji ni za papar nisu zaradili u realnom sektoru. Izvan politike, ovaj bi čovjek bio gladan. Sramota za Komoru, zar nema kvalitetnih ekonomista i inženjera da osmisle štogod bolje?

VL
Avatar Ronin
Ronin
21:35 02.08.2018.

–"" Kada bi mogao dovesti i čovjeka bez potrebne kvalifikacije isti bi u roku od tri mjeseca prošao proces stručnog osposobljavanja za to zanimanje i stvar je riješena."-----Gle sada kako smo flesibilni mačku vam piterinu, a prije ste tražili 18 godišnjaka sa iskustvom 60 godišnjaka? Svi ne sposobni pod led i gotovo.

VL
RI
rightside
22:00 02.08.2018.

haha,, radnike bi trebalo bolje ,puno bolje platit, pa onda nebi trebali odobravat "kvote" za pojedine gazde kojima je u interesu zaposlit sto vise bosanaca jer oni hoce i badave radit,,cim im se obeca rjesavanje svih problema,,)))) a i tocno,, ako bi se uvozili svi radnici,bez obzira na strucno znanje, posrednici bi mogli jos vise zaradit na "kvotama")))))) to ocito niko zasad ne vidi,,)))

VL
Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
21:50 02.08.2018.

UDBASI u panici naucili sve na CRNO ahahahah neplacat POREZE a ubirat SUBVENCIJE...zavnite rukave

VL
VK
VKSS
22:02 02.08.2018.

Steta,ova drzava je imala sve uvijete da uspije,kao i nasa reprezentacija,ali tek kad dode Dalic i slicni a ne Cacis Jurcic Stimac i ostali veliki strucnjaci

VL
DA
danijelrukavina4
21:48 02.08.2018.

Savjetnik za što ?.................. Davorko Vidović ? Gdje je dotični do sada radio ? Da li je što stvorio ili ostavio iza sebe ? Koliko ima radnog staža u realnom sektoru ? Ima li iskustva sa privatnim poduzetništvom ? Da li je imao zaposlene radnike u svom poduzeću ? Da li je njegovo poduzeće bilo uspješno ili neuspješno ? Da li su radnici koji su radili kod njega bili zadovoljni ? Kakve im je plaće davao ? Da li su radnici bili zadovoljni sa uvjetima rada kod gospodina ? Molim da se kontaktiraju neki njegovi radnici.

VL
Avatar kakomijetakomije
kakomijetakomije
07:41 03.08.2018.

u naprednijim drugim zemljama pitaju jel znaš raditi a ne za kupljene diplome.naravno za takva SSS zanimanja.kod nas neki završe prekvalifikacije u građevinarstvu,firma im potpiše praksu a nisu ni radili jer je i to komplicirano i na kraju neće ni raditi.to što netko ima papir neznači da zna raditi.bitno da se uzme para za papir.često je tako.

VL
Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
21:41 02.08.2018.

Ne bojte se, ADZKGK će uvesti i Srbe ako im bude trebalo radne snage, ako još netko misli da mu neće pokazati prstom prema granici. Zamjenjivi ste, svi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.