Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedostatak radne snage
Povratak na članak

Poslodavci: Nema radnika, ukinite porez na 13. plaću!

Zbog nedostatka medicinskih sestara u Splitsko-dalmatinskoj županiji uskraćena je njega za 700 pacijenata

Komentari 85

ZV
Zvjerko
07:52 05.10.2018.

Ha, ha, ha, ha, najbolja mi je ova “poslodavka” pod brojem 5 koja kaže da ih radnici ucjenjuju za satnicu, a mene zanima tko je koga ucjenjiao dok je nezaposlenih bilo na bacanje? Omiljena poštapalica poslodavaca je bila: “Nećeš raditi za minimalac? Ima tko hoće!” Sada kada je kvaliteta otišla van, sad se traži od države da pomogne. PROPADNITE BAGRO!!!!

VL
Avatar Lopata
Lopata
07:55 05.10.2018.

Radna snaga ne iseljava samo radi boljih primanja. Prvi i osnovni razlog je mafijaška država.

VL
Avatar navijač
navijač
08:11 05.10.2018.

U Hrvatskoj su poslodavci ipak glavni krivci za male plaće , a pogotovo privatnici pa nek kaže tko šta hoće. I suviše su lakomi i pokvareni . Voze bijesne aute, kupuju nekretnine, razmeću se a na radnike gledaju kao na sluge , isto se odnosi i na državne firme. Osim toga uglavnom svi privatnici prijavljuju na minimalac što se kasnije odrazi na mirovinu. Poslodavci su ujedno i glavni krivci za ovo masovno iseljavanje , kao i zakon koji im ide na ruku. Dobiju poticaje za zapošljavanje a kad to prođe daju otkaz radniku pa zaposle drugog i opet dobiju poticaj.

VL
Avatar indigo25
indigo25
07:46 05.10.2018.

13 plača što je to??

VL
Avatar southman
southman
07:38 05.10.2018.

Svi zakoni o plaći se donose godinama u dogovoru sa poslodavcima i ovo šte se sada je direktna posljedica poslovne politike gospodarstvenika koji su se godinama vodili parolom " radniku daj manje da meni ostane više ! " .

VL
DU
Deleted user
06:53 05.10.2018.

I uvedite obavezu isplate božićnice i svih drugih "nagrada" isključivo na račun u banci jer poslodavci isplate gotovinu na ruke, potpišeš da si preuzeo puni neoporezivi iznos, a on pola sebi stavi u džep... a onda se čudi kad mu radnik ode jer ga je DRŽAVA natjerala da uzme pola isplate radniku (koji mora biti sretan da mu je ovaj uopće išta isplatio)...Država je kriva, a ne govna od ljudi!

VL
Avatar links
links
08:01 05.10.2018.

konačno će bagra novokomponirana kapitalističko-lopovska morati platiti radnike!!! Dosta ste se bogatili na tudjoj, našoj, državnoj grbači...

VL
Avatar ShuPac
ShuPac
07:41 05.10.2018.

koju trinaestu plaću? gdje se to dobije?

VL
DR
Drmiha
10:47 05.10.2018.

Place ce biti bolje kada se prestane okrivljivati nekoga drugoga nego se prihvati cinjenica da smo zapravo svi krivi. Vlada ako zeli vladati drzavom mora preuzeti odgovornost da se donesu konkretni zakoni, radnik mora biti zasticen od svake vrste diskriminacije , da se tocno propise zakonom koliko mora biti placen radnik po satu u svojoj struci, zatim donjeti zakon kojim se poslodavac mora obvezati da svaki radnik ima pravo na placeni godisnji odmor od najmanje 5 tjedana u godini od kojega najmanje dvije trecine odlucuje radnik kada ce da ga koristi , a ne da poslodavac odredjuje kada moze, mora ili ne moze netko na zasluzeni odmor. Zatim treba tocno zakonski definirati koliko se sati tjedno smije raditi ili bolje receno ako radnik radi vise od dozvoljenog koliko placa novcanu kaznu poslodavac a koliko radnik, iste bi trebale biti jako velike a ne simbolicne jer bi se sa tim za jako kratko vrijeme iskorjenilo izrabljivanje radnika a istovremeno i siva ekonomija. A radnik treba da prihvati isto odgovornost i cinjenicu da firma u kojoj radi je na jedan nacin i njegova firma i da mora da radi u interesu firme , da se zalaze maksimalno a ne da svi kukaju a cijelo jutro se citaju novine i piskara po forumima, jer kako god bilo tesko ipak se obitelj prehranjuje od place koju zaradimo a malo se i radnik treba potruditi da bude bolje.

VL
VJ
Vl jedi govna
06:57 05.10.2018.

Uhljebe na cestu pa će bit radnika

VL
Avatar korona
korona
07:45 05.10.2018.

Pa jednostavno raspišite i vi natječaje za rednike u Austriji,Sloveniji,Njemačkoj,Švicarskoj,Irskoj Švedskoj i u svim ostalim zemljama EU.Ušli smou Evropu ,slobodu tržišta roba, novca , ljudi i ideja.Milimnagradu za ideju.

VL
Avatar southman
southman
07:38 05.10.2018.

Svi zakoni o plaći se donose godinama u dogovoru sa poslodavcima i ovo šte se sada je direktna posljedica poslovne politike gospodarstvenika koji su se godinama vodili parolom " radniku daj manje da meni ostane više ! " .

VL
BR
brigada
09:28 05.10.2018.

Traze smanjenje davanja.Nekoliko tisuca obrtnika i firmi u HR prikazuje pozitivnu nulu na kraju godine.Radnike sramotno placaju i nitko ich nepita ako su poslovali bez profita odakle im vile i auti.To je smjeh od drzave.

VL
IN
inot
08:07 05.10.2018.

sramotni ste vi kao poslodavci,a i sve vlade do sada ,ne samo sramotne vec kriminalno nesposobne

VL
IG
igorl
09:06 05.10.2018.

Dolaze vremena kad necemo moci pokrivati visoka porezna opterecenja, nelojalnu konkurenciju i pravnu nesigurnost naplate kroz mizerne place djelatnika. Zapadne europa je produktivna i bogata jer ima sustav koji funkcionira, naplata faktura je garantirana kroz faktoring, a trziste je uvelike slobodno od nelojalne konkurencije. U slucaju da nesto zapne - ne ovisi se o nekom sluzbeniku ili celniku da se problem rijesi nego se to sustavno rjesava prema pravilnicima koji se ne moraju tumaciti.

VL
DS
dado_sk
09:32 05.10.2018.

Razumijem ovu ženu što za 42 sata isplaćuje 1000 kn. Ali ona ne razumije da je tih 1000 nije dosta ni za struju ni plin platiti a radnik koliko god malo radio opet je došao na taj posao, a pošto na tržištu radnika nema ć,izgubio je svoje vrijeme bezveze ne tražeći i radeći bolje plaćen posao. To možda može ponuditi na studen servisu ali ni oni nisu blesavi gubiti vrijeme za 1000 kn u 9 dana ako sam dobro shvatio.

VL
PE
Peet
08:54 05.10.2018.

Plati radnika pa ces i imati. Prosla su vremena kad se radi za 3-4 tisuce. Minimalno 1000€ i vise.

VL
DU
Deleted user
08:11 05.10.2018.

"Voljela bih da država propiše koliko vrijedi satnica jednog skladištara koji slaže krumpir u skladištu" ...... Predobro! Dabog propali!

VL
Avatar Ronin
Ronin
08:56 05.10.2018.

"Ove godine povećali smo plaće radnika 15%, no uz činjenicu da najbolji najprije odlaze iz države, sve nam je teže popuniti smjene."--- Sve rečeno. još malo dolazi do sloma mirovinskog i zdravtvenog, a onda spektakl.

VL
ZN
znamistinu
11:51 05.10.2018.

ja sam otisa iz HR zbog mafijaske drzave u kojoj nista ne funkcionira od pravosuda do zdravstva . O koprupciji da ne pricamo a za dobro radno mjesto potrebna je veza. Iako sam imao 10 000 kn netto placu i stan u Zagrebu otisao sam. pametnom dosta. U njemackoj imam 13 placu i naravno bonus. Zasto da se vracam u vukojebinu u kojoj da bi obavio jednostavni pravni posao trebam raziti prvo vezu?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.