Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJEG IZ KAOSA

Posljednji Britanac koji će napustiti Afganistan: Unajmio avion, njime će prevesti oko 180 životinja

Pen Farthing
Foto: Jerome Starkey/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL
1/3
28.08.2021.
u 17:13

Njegovi zaposlenici bili su zaustavljeni ispred kabulske zračne luke jer su tamo talibani postavili granicu koju lokalci ne smiju prijeći

Bivši marinac Pen Farthing (57) mogao bi biti zadnji britanski civil koji je pobjegao iz Afganistana nakon što je unajmio privatni avion kojim će u Pakistan prevesti oko 180 mačaka i pasa.

Kako prenosi Daily Mail, Farthing trenutno priprema avion koji bi trebao poletjeti predvečer, čak nakon i britanskog veleposlanika Sira Laurie Bristowa. Nakon što iz Kabula stigne u Tashkent u Uzbekistanu, bivši marinac će se vratiti u Veliku Britaniju zajedno sa životinjama koje će morati biti u karanteni najmanje do Božića.

Njegovi zaposlenici bili su zaustavljeni ispred kabulske zračne luke jer su tamo talibani postavili granicu koju lokalci ne smiju prijeći. 

- Toliko me rastužilo što sam ih morao ostaviti. Neki od njih su išli sa mnom do zračne luke no nisu smjeli prijeći liniju. Bilo je jako puno suza kada smo se opraštali i osjećam se jako tužno, no drago mi je što sam barem uspio životinje odvesti na sigurno, kazao je. 

Osim 94 pasa i 79 mačaka, Farthing je u avion ukrcao i 125 kilograma suhe pseće hrane, 72 konzerve, 270 litara vode, 12 velikih rola papirnatih maramica te 20 boca dezinficijensa. 

- Znam da je Pen morao donijeti tešku odluku, ali micanje životinja i sebe iz one situacije značilo bi i micanje dva jako velika rizika, kazala je njegova supruga Kaisa koja ga čeka u Britaniji. 

VIDEO Večernjakov novinar o situaciji u Afganistanu: Ovakve slike ćemo gledati svaki dan

Komentara 46

FA
FantaOrange
19:58 28.08.2021.

Pa piše da talobani ne puštaju lokalno stanovništvo u zračnu luku, kako da povede gladnu djecu? Spasio je što je mogao.

DU
Deleted user
18:50 28.08.2021.

Divan čovijek!!!

CK
CKI
18:32 28.08.2021.

Vidim da uglavnom pljujete po ovom tipu jer je spasio pse i mačke a nije poveo afganistansku djecu! Ali gdje da ih povede kada nitko u Europi neće da ih primi? Evo, prvi vi bi rekli da u Hrvatsku nisu dobrodošli iako sam upravo prije ovoga pročitao da je Hrvatska pala na oko 3,8 miliona stanovnika (po popisu će fiktivno biti više).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije