Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Posljednje pripreme: Vojska izgradila komunikacijski tunel u KB Dubrava

Spajanje objekata s ranije spojenim šatorskim smještajem omogućit će u zimskim i nepovoljnim meteorološkim uvjetima nesmetano kretanje bolničkog osoblja KB-a Dubrava u pružanju zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od koronavirusa
23. listopada 2020. u 15:26 1 komentara 891 prikaza
Foto: PIXSELL/MORH
Pogledajte galeriju 1/19

Pripadnici Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske izgradili su u petak dodatni natkriveni prostor, odnosno komunikacijski tunel dužine šest metara između objekata u KB Dubrava, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH (MORH). U izgradnji tunela bilo je angažirano 10 pripadnika Bojne za opću logističku potporu HV-a.

Predstavljen prvi digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa na WhatsAppu u Hrvatskoj - Andrija 'NE SMIJEMO PROĆI KAO ČEŠKA' Kolarić: Danas imamo već 700 ljudi u bolnicama. Virus uništava zdravstveni sustav

Spajanje objekata s ranije spojenim šatorskim smještajem omogućit će u zimskim i nepovoljnim meteorološkim uvjetima nesmetano kretanje bolničkog osoblja KB-a Dubrava u pružanju zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od koronavirusa.

„Od početka širenja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, pa i potresa u Zagrebu, Hrvatska vojska daje svoj doprinos. I u ovakvim situacijama, vojska je u stalnoj spremi i u svakom trenutku je spremna pomoći građanima, institucijama i lokalnoj zajednici. Hrvatska vojska kao dio Sustava domovinske sigurnosti daje veliki obol u pravovremenom odgovoru na navedenu krizu i hvala im još jednom na tome“, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

KB Dubrava jedan je od izabranih primarno respiracijsko-intenzivističkih centara u Hrvatskoj koji se oformio pojavom epidemije koronavirusa.

Vukovar: Ivica Puljak i Ivan Đikić na manifestaciji Znanost za mlade Novi rekord Đikić: Bojim se da Hrvatska srlja u opasni lockdown

"Za potrebe liječenja COVID-19 bolesnika, uz pomoć HV-a, napravljene su potrebne značajne infrastrukturne preinake kojima je cilj omogućiti pružanje vrhunske zdravstvene zaštite uz ograničenje prijenosa ove bolesti", ističu iz MORH-a.

Hrvatska vojska je još u ožujku u manje od 72 sata izgradila šatorsko naselje ispred KB Dubrava, koje ima  27 grijanih šatora s kapacitetom od 220 kreveta, koji su ujedno i povezani drvenim tunelima.

Pojavom epidemije Stožer civilne zaštite i Ministarstvo zdravstva RH donijeli su odluku o formiranju četiri primarno respiracijsko-intenzivističkih centra u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu namijenjenih liječenju COVID-19 bolesnika. Klinička bolnica Dubrava je izabrana za jedan od primarano respiracijsko-intenzivističkih centara zbog stručnosti, opremljenosti i prometne povezanosti, navode iz MORH-a.

JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • Avatar JPlesi
    JPlesi:

    čim se vojska umješala i manevrira sa nama znamo što se sprema i što rade...no samo oni koji imaju malo soli u glavi kuže igru i kamuflažu ostali su kao bez glave i ne isplati im se pojašnjavati...