Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOREKCIJA

Poskupljuje život u Njemačkoj: Cijene rastu, najviše hrane i pića

Kupovina namirnica
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
31.01.2024.
u 19:25

Iako dolazi do određenih poskupljenja, popušta pritisak na cijene odjeće i u organizaciji turističkih putovanja

Mnoge cijene u Njemačkoj će rasti, a najviše će poskupjeti hrana i piće. Kako je objavio ekonomski institut Ifo, većina njemačkih poduzeća koja se bave potrošačima planiraju korigirati cijene prema gore. Ifo indeks, koji označava planove tog sektora, skočio je s prosinačkih 32,3 na siječanjskih 32,9 bodova.

“To ukazuje da će se inflacija polako smanjivati ​​u nadolazećim mjesecima”, rekao je analitičar Ifa Timo Wollmershäuser, prenosi Fenix magazin

Ifo mjesečno, kako dodaje Fenix magazin, anketira oko 9000 tvrtki iz svih gospodarskih sektora o poslovanju i poslovnim očekivanjima. Prema anketi, najviše će poskupjeti hrana i piće, restoranski jelovnici i hotelske usluge. S druge strane, popušta pritisak na cijene odjeće i u organizaciji turističkih putovanja. Također, snizit će se cijene u trgovinama biciklima i opremom.

VIDEO Musk: 'Ugradili smo čip u mozak čovjeka'

Ključne riječi

Komentara 2

MI
Mixy
20:15 31.01.2024.

Početak rasta cena ili preciznije rečeno inflacija u Evropi se poklapa sa početkom rata u Ukrajini ali zato istovremeno dolar ojačava. Ovo su jednostavne činjenice i nema veze sa etiketiranjem da je neko ukrofil ili rusofil. Dovoljno je samo malo misliti svojom glavom

LU
Lukanda
19:27 31.01.2024.

Njemačka je industrijski gotova inflacija ju spašava da ne propadne kao i hrvatsku i sve druge zemlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije