Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA KRIZE

Posjekao i ukrao čak 107 stabla, policija otkrila detalje

Šibenik:  Priprema drva za ogrjev
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
09.11.2022.
u 11:19

Evidentirane su dvije krađe kojima je oštećena pravna osoba sa sjedištem u Vrhovinama, javljaju iz policije navodeći kako u tim slučajevima tragaju za nepoznatim počiniteljima.

Energetska kriza potaknuta ratom u Ukrajini zahvatila je sve razine društva. Cijene struje, plina i drva za ogrjev otišle su gore, pa i nije neko čudo da policija bilježi slučajeve sječe stabala.

Policija je dovršila istraživanje nad 47-godišnjakom s područja Općine Brinje zbog osnovane sumnje da je počinio krađu.

"Sumnjiči se da je u vremenskom razdoblju od 15. do 26. listopada 2022. godine  u šumskom predjelu mjesta Prokike posjekao i otuđio 107 stabla bukve, javora i graba oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Brinju", navode iz PU ličko-senjske.

No, 47-godišnjak nije jedini koji se odlučio na sječu tako gdje ne treba. Evidentirane su dvije krađe kojima je oštećena pravna osoba sa sjedištem u Vrhovinama, javljaju iz policije navodeći kako u tim slučajevima tragaju za nepoznatim počiniteljima.

"U razdoblju od 07. do 17. listopada 2022. godine nepoznati počinitelj ili više njih je na području Doljana, u gospodarskoj jedinici Komarnica, posjekao i odvezao 42 stabla bukve. U razdoblju od 14. do 17. listopada 2022. godine nepoznati počinitelj ili više njih je na području Zalužnice, u gospodarskoj jedinici Komarnica, posjekao i odvezao 48 stabla hrasta, graba i javora", stoji u priopćenju.

VIDEO: Snažan potres magnitude 5.7 po Richteru pogodio Italiju, a probudio je i Hrvate: 'Osjetilo se ljuljanje zgrade'

Ključne riječi

Komentara 1

SS
Sedam_sarmi
09:55 10.11.2022.

Krađa drva događa se stalno, samo ja o tome slušam 30 godina. Pa je donedavno policijsko postupanje išlo u smjeru - prijavite Hrvatskim šumama ili ministarstvu, mi tu nemamo mogućnosti djelovanja". Pa kako sad imaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije