Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozvan zbog plaće

Posavac: Optužbe me ne iznenađuju, ali ipak nisu točne

Davorin Posavac
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
07.03.2014.
u 18:33

Novi direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavec tvrdi da optužbe dolaze od zaposlenika Sajma koji primaju plaću, a ništa ne rade.

Novi direktor bjelovarskog sajma Davorin Posavac ponaša se kao i aktualna vlada, steže remen svima osim sebi! Ovo je jedna od optužbi koje stoje u pismu koje je ovih dana dostavljeno Večernjaku, a u kojem se navodi da je prvi potez novog direktora bio drastično povećanje vlastite plaće.

Prema tim tvrdnja Posavčeva bruto plaća veća je za oko 3500 kuna u odnosu na njegova prethodnika, no to nije i jedina zamjerka. Nadalje se tvrdi da je kao mjeru štednje svim zaposlenima ukinuo putne troškove, no budući da sam koristi službeno vozilo ispada da je opet štedio na svima osim na sebi. U priču o mjerama štednje, tvrdi se u pismu, nikako se ne uklapa i kreditna kartica za reprezentaciju koju Posavac kao direktor koristi.

Jeftiniji od prethodnika!?

Očitujući se na optužbe Posavac tvrdi da ga uopće nisu iznenadile. – Znam dobro otkud one dolaze. Takve informacije plasiraju neki od zaposlenika Sajma. To su ljudi koji ovdje primaju dobre plaće, a ništa ne rade. Nije istina da sam sebi povećao plaću i pritom moja plaća nije tajna, za prošli mjesec mi je isplaćeno oko 9700 kuna – tvrdi Posavac dodajući da on ne zna kolika mu je točno bruto plaća, no da se ona nije mijenjala u odnosu na njegova prethodnika.

Potvrđuje da je ukinuo putne troškove jer je to jedna od mjera štednje i zbog toga će, tvrdi, on sam u odnosu na svoga prethodnika za tvrtku biti jeftiniji za oko 2700 kuna. Što se tiče službenog vozila, tvrdi da je čak pet puta štedljiviji od svog prethodnika, a slično je i s troškovima reprezentacije za koje tvrdi da ih u velikoj mjeri plaća iz svog džepa.

Uspješno utjerao dugove

Posavac nadalje tvrdi da razumije interes javnosti za ove teme, ali bi više volio kada bi se govorilo o poslovanju Sajma.

– U trenutku kada sam preuzeo funkciju nenaplaćenih potraživanja bilo je oko 1,700.000 kuna, a danas ih je nešto više od 600.000 i to smatram svojim uspjehom. Nažalost stanje nije sjajno i mi danas imamo nešto više od 1,400.000 kuna nepodmirenih obveza prema dobavljačima te ćemo godinu zaključiti s minusom za koji se još ne zna koliki će točno biti – ističe dodajući da su to teme o kojima bi trebalo govoriti iako ne bježi da se govori i o njegovoj plaći.

>>Najslađa sajamska priredba zavrijedila pohvale Europe

>>Među vinarima se predstavili i Peveci sa svojim adutima

Komentara 3

BJ
bjelovarac1
17:05 29.03.2014.

stručnost? ...prije politička podobnost... voditelj voznog parka sirele stručniji od diplomiranog veterinara?

BJ
bjelovarac1
17:08 29.03.2014.

Zna li uopće prometnik kako krava izgleda? Za konja zna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije