Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao u fušu
Povratak na članak

Posao u fušu: Liječnici iz KBC-a Zagreb ne smiju raditi privatno

- Čekam nove kriterije te izvješće o obavljenom radu liječnika, kaže ravnatelj ustanove Željko Reiner

Komentari 14

DA
damian2
16:53 13.03.2011.

Nek rade kaj hoce, samo nek LIJECE.

VL
OB
-obrisani-
11:13 08.03.2011.

Vrijeme je i bilo da se kaze STOP.

VL
Avatar Ledeni
Ledeni
11:07 08.03.2011.

Pa šta su liječnici supermani da mogu dnevno raditi 16 sati? Ne. nego to rade na uštrb rada u državnim ustanovama. Odnosno u državnima ništa ne rade, ili rade minimalno da bi mogli potegnuti u privatnima. I usput pacijente preusmjeravajuu u privatne ustanove. Tko želi raditi u privatnim ustanovama neka ide, široko mu polje. Ali nema sjedenja u dvije stolice.

VL
MA
margaritas
11:14 08.03.2011.

ako zele raditi privatno neka daju otkaz u bolnicama neka im privatnici placaju doprinose

VL
DU
Deleted user
11:15 08.03.2011.

Opet isto. Svaki tjedan jedan članak i to uvijek isti. I opet gospodin Strizirep laze. Kad mu je postavljeno pitanje koliko treba obaviti necega onda je odgovor da to ne postoji tj. da nema sluzbene norme. Je li to 30 UZ pregleda, je li to 20 CT pregleda dnevno? Ne, to ne zna. Nije ga ni briga. Ali kad treba nekoga treba ocrniti i proglasiti neradnikom onda je pravi strucnjak, onda postoje kriteriji. Koja ekipa lazova. Ispunjava li on normu? Ali ovo je svjesno rusenje Javnog zdrastva kao institucije. I plodno tlo za lijecenje frustracija onih koji citaju ovo.

VL
PA
parasimpaticus
11:43 08.03.2011.

Posao liječnika u Hrvatskoj je debelo podplaćen, kad se uzme u obzir sav trud, odgovornost i silne godine obrazovanja. Ne podcjenjujem ničiji posao, ali je li realno da jedan liječnik specijalista sa 11-12 godina visokoškolskog obrazovanja ima jednaku plaću kaoo vozač tramvaja u ZET-u. EU nam kuca na vrata i ubrzo će se dogoditi da će mnogi liječnici potražiti posao preko granice, tamo gdje će ih sigurno više cijeniti nego ovdje. A vi Hrvati ćete se ubrzo liječiti kod uvezenih liječnika iz zemalja trećeg svijeta i to je neizbježno. HZZO će svojim postupima taj odlazak učiniti još lakšim, a uostalom možda je to upravo ono što i žele.

VL
SP
Spajki
11:45 08.03.2011.

ja se najiskrenije nadam da ce barem polovica onih koji ne mogu dobiti dopusnice dati otkaz u bolnici i otici kompletno privatno raditi. a kad se to jednog dana i dogodi, onda si pitajte onog iz udruge pacijenata koji jee najglasniji oko ovoga bio zasto su liste 3x vece nego su trenutno.

VL
AK
akegalj
11:46 08.03.2011.

Ovo što pričate da liječnici ništa ne rade nije istina. Ja se trenutno upravo liječim na ortopediji na šalati i mogu vam samo reći da jedan ortoped dnevno dobiva puno više pacijenata nego što je fizički moguće sve njih kvalitetno pregledati i liječiti. Tako sam jučer bio kod doktora koji je u isto vrijeme pregledavao 5 pacijenata, razgovarao na telefon jer su mu htjeli poslati još pacijenata... Znam da taj doktor ima privatnu kliniku i radije ću otići njemu na privatan pregled(izvan radnog vremena) nego biti na listi čekanja nekoliko mjeseci ili pola godine. Liste čekanja se u većini slučajeva ne stvaraju jer su doktori \"nemarni\" kako vi kažete. Sigurno postoji nekolicina takvih, no dođite na ortopediju na šalatu i vidjet čete o čemu pričam i koji je problem. Problem je što nema dovoljno kvalificiranih doktora. Odnosno država zapošljava i plača manje doktora nego je to potrebno (u većem dijelu sezone) i tu se stvaraju prave gužve i liste čekanja.

VL
Avatar Ledeni
Ledeni
11:54 08.03.2011.

Posao liječnika potplaćen. Ne razumijem. Da li HZZO plati sve obavljene liječničke usluge? Ako plati znači da bolnica dobije više novca, ako napravi više usluga, što po meni znači da bi liječnici trebali dobiti veće plaće. Ako nije tako ondaa se učlanite u sindikate i prosvjedujte, smjenjujte ravnatelje, otvarajte privatne prakse, odlazite preko granice, baš me briga. Ali na dvije stolice sjediti ne možete.

VL
KR
krka
12:17 08.03.2011.

Ljudi dragi, zakaj svojim komentarite pljujete jedni po drugima, kada su činjenice vrlo očite i razvidne! Evo i zašto : kak liječnik morepopodne delati u \'\'fušu\'\', a nemre ujutro u bolnici?-nažalost da bi popodne mogel raditi u fušu ujutro se u državnoj bolnici odmara, plaća ide. Nemrem nikak drugačije to protumačiti. Vele liste čekanja se produžuju; normalno kad si doktor pacijente ostavlja za popodnevni fuš. Takav rad se nemre drugačije protumačiti i to je sukus problema. Zakaj gospoda nebi radili, dali produženo u bolnicama, ak to mogu kod privatnika popodne, ili uvesti drugu smjenu? Ha, stvar je u tome da su im guze zinule za lovom, u državnoj bolnici ima mirovinsku i zdravstvenu uplatu, kaj radi popodne je \'\'na ruke\'\', dakle čista lova na koju se plačaju doprinusi. Dakle, ne gube samo pacijenti, već i država, zato to treba sasvim ukinuti!

VL
LI
liliZG
13:28 08.03.2011.

Pa mislim da bi svi mi radije išli lječniku privatno nego u bolnicu kad bi si to mogli priuštiti, ali je isto činjenica da s obzirom na situaciju, liječnici privatinici trenutno jedava preživljavaju iz istog razloga. A da imamo premalo stručnjaka po raznim područjima medicine je također točno, i gledajući te mlade doktore nekad se stvarno pitam , pa tko će nas liječiti za jedno 10-20 godina, ti klinci stvarno pojma nemaju a ni volje ni želje učiti.........

VL
DU
Deleted user
14:58 08.03.2011.

S kojim pravom uopće itko smije raditi privatno??? Moš si mislit kako to oni mogu raditi 16 sati punom parom. Kome vi to prodajete bajke....Ko im brani da daju otkaz i odu u privatnike??? Ko vas i što vas drži u državnim bolnicama ako ste takvi \"vrhunski stručnjaci\"??? Dignite hipoteke na stanove, sami si plaćajte doprinose pa vidite kako je na slobonom tržištu. A ne, mi neka im plaćamo plaću, oni će namjerno povećavat liste čekanja tako da ponovo moramo platiti pregled u privatnoj klinici istog doktora popodne... Ako želimo prije doći na red nego umremo... Čemu onda služi zdravstveni doprinos koji nam svaki mjesec otimaju iz plaće??? Hoćete van, idite slobodno ko vam brani... Ako ništa naučit ćete kako se u kapitalizmu radi i kakve su norme tamo.. Nema ispijanja kavica, deranja na pacijente, čekanja 4 sata na pregled i rada kod 2 poslodavca...

VL
DO
doktorica
00:10 09.03.2011.

kad bi liječnik koji je odgovoran za ljudske živote zaista bio plaćen tako da se može u potpunosti posvetiti svojim bolesnicima a ne razmišljti o egzistenciji onda bi sa veseljem radio u svojoj bolnici ili klinici i sigurno nebi tražio honorare po privatnim poliklinikama.Ljudski živori bi trebali biti vredniji od bilo čega a oni koji ih spašavaju bi trebali biti adekvatno plaćeni.....

VL
DU
Deleted user
00:02 09.03.2011.

Kao sto sam napisao. Hrpa frustracija. I ljubomore i sl. Go for it. Krka, ja bi radio drugu smjenu u bolnici ali ne za 300 KN. Ovdje su lijecnici svima trn u oku. Sa svojim bogastvom. Jebote bogastva. Kad tii auto mehanicar za redoviti servis mrkne 1000 kn za pola sata rada svi sretni i zadovoljni. A Krka bi htjela da netko tko je proveo 20 godina uceci (i nikad ne prestaje) radi cijelo popodne za 300 KN. Eto, ja bi toga prvog strpao u ludaru. Btw, i na rad u drugim ustanova se placaju doprinosi i porezi......

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.