STANOVNICI I DALJE PROTIV
Povratak na članak

Posao od 3,87 milijuna kuna: Mjerit će nultu radioaktivnost u Čerkezovcu

Stanovnici Petrinje protive se gradnji u Čerkezovcu.

Komentari 5

NE
Neo001
10:52 24.07.2020.

Što je sa stanovnicima Krškog koji su desetljećima u blizini skladišta nuklearnog otpada. Što prije treba premijestiti naš dio nuklearnog otpada u Hrvatsku. Jer ovo što plaćamo u Sloveniji je vrlo skupo a u budućnosti će još dizati cijenu. Uz to Krško je blizu Zagreba uzvodno, znatno više ugrožen od Ljubljane.Uz to Hrvatska nema nikakvu kontrolu i utjecaj na skladište u Sloveniji.

VL
IG
igorl
10:40 24.07.2020.

Skaldiste nuklearnog otpada je trenutno 500m zracne linije od mog stana (Rudjer) i 200m zracne linije od mjesta gdje mi sin trenira nogomet (Zar ptica). Da li se bojim? Da li vjerujem u neku zavjeru? Ne. Da li vjerujem da strucnjaci za IRB-a i FER-a mogu izmjeriti i zadrzati nultu radijaciju? Da. Zasto pitate se? Zato sto zracenje postoji svuda oko nas i lako ga je drzati pod kontrolom. I to sto nesto izgleda zastrasujuce - i dalje moze i mora biti u granicama bitno ispod ikakve stetnosti za po ljude.

VL
DH
dalibor.hren
08:56 24.07.2020.

To su sve igre bez granica: škola je ušla 2016. u pilot projekt e-škole. Carnet je postavio svu infrastrukturu. Između ostaloga i centralu koja zuji li zuji. Nakon nekoliko mjeseci dolaze stručnjaci izmjeriti zračenje. Naš ravnatelj nudi okladu za godišnju plaću da će zračenje biti u granicama normale. Okladu, normalno, ne prihvaća nitko, a nakon 2-3 tjedna dolazi "nalaz": Zračenje je u granicama dopuštenog!!!

VL
SI
sisavac
06:53 24.07.2020.

ajd da i mi napokon imamo nešto od tehnologije koju svijet razvija 80 godina. za početak skladište, a onda i nešto proizvodnog. nego, zašto skladište nije u dalmaciji? ona je energetski najslabija, a ogroman je potrošač. pravilo je da se izvori energije lociraju neposredno uz potrošača, kako bi se smanjili gubici u prijenosu energije. al dalmacija neće elektrane.... a hoće struju. jedna nuklearka bi im se baš pasala. što se bojite ovog, pa ko da ste u srednjem vijeku! znate kolku rentu budete imali? a za što, za jedan ukopani objekt, kojeg nećete ni vidjeti, ni znati za njega?!

VL
MA
maestral
22:56 23.07.2020.

Radit će tu plaćenici kojima neće biti u interesu objavljivati pojavu radioaktivnosti, ali eto utjeha je to za ugroženu javnost.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.