Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽE JE NEGO ŠTO MISLITE

Posao iz snova: 60 dana morate ležati u krevetu, a za to ćete dobiti hrpu novaca

krevet, spavanje
Foto: Thinkstock
05.04.2017.
u 17:03

Pola grupe uzimat će lijekove za suzbijanje djelovanja bestežinskog stanja, a drugi dio grupe neće.

Institut za svemirsku medicinu i psihologiju iz Toulousea želi istražiti efekte koje na tijelo ostavlja duži boravak u bestežinskom stanju i spremni su to dobro platiti ljudima.

Kako pišu francuske novine 20 Minuta, za 60 dana ležanja u krevetu spremni su platiti 13 tisuća funti što je nešto više od 113 tisuća kuna.

Osobe koje budu izabrane za ovaj posao morat će cijelo vrijeme jednim ramenom dodirivati krevet, čak i kada budu vršili nuždu.

Pola grupe uzimat će lijekove za suzbijanje djelovanja bestežinskog stanja, a drugi dio grupe neće. Ideja je da će se dugotrajnim ležećim položajem oponašati učincu bestežinskog stanja na tijelo.

- Tijekom prva dva tjedna naši znanstvenici će raditi cijeli niz testova i mjerenja na dobrovoljcima. Nakon toga će uslijediti period od 60 dana u kojima moraju ostati u krevetu dok će im glava biti blago nagnuta prema dolje pod kutem manjim od šest stupnjeva - rekao je doktor Arnaud Beck, prenosi Metro.

>> Je li ovo posao iz snova? Putuje po svijetu i zarađuje. Evo kako joj se svidio Zagreb

>> Ima tek 26 godina, a dobila je posao iz snova

Komentara 3

CI
cika123
21:49 05.04.2017.

Evo posla za Crnogorce 😂😂😂

AP
aplauz
19:50 05.04.2017.

Posao iz snova? hahaha pa u kojim ce bolovima biti nisu niti svjesni.

DE
deda1234
09:08 06.04.2017.

ne hvala ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije