Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Poruka Međimurke iz Bologne: 'Čemu pisanje da je netko prekršio karantenu? Uzmite telefon i prijavite''

Foto: Facebook
1/2
22.03.2020.
u 20:36

Trenutno se nalazim u Italiji, nisam se željela vratiti doma da ne ugrozim svoju obitelj jer je postojala mogućnost da nešto ne pokupim u busu. Mi je lako? Biti sama u drugoj zemlji? NIJE! Ali mora se!, ističe Valentina Šteković

Međimurka Valentina Šteković objavila je na Facebooku post iz Bologne.

"Ne pišem često postove tu, ali sad mi je stvarno dosta.

Prvo: Ljudi koji se žale što neko prekrši karantenu: Čemu pisanje postova da je netko prekršio? Uzmite telefon i prijavite. Stvar gotova! Ako se nekog prijavilo i morat će platiti kaznu, drugi put to sigurno neće napraviti! Drugo: Ako su se uvele restrikcije kretanja. TO JE S RAZLOGOM! Mlad ili star. Jednako je opasno! Ili za vas osobno ili za Vaše najmilije! Ne izlazite van!

VIDEO: Ovo su detalji novouvedenih mjera: Nema više druženje

Trenutno se nalazim u Italiji, nisam se željela vratiti doma da ne ugrozim svoju obitelj jer je postojala mogućnost da nešto ne pokupim u busu. Mi je lako? Biti sama u drugoj zemlji? NIJE! Ali mora se! Vama je teško biti u kući, di imate obitelj? Di imate prijatelje koji su od vas na 4 metra hoda? Koji vam je Vrag da se moram tak izrazit?!

Pogledajte Italiju. Lombardija je najbogatija regija u Italiji, a ima takve probleme da si, Vi, dragi ne možete ni zamisliti! Nema više mjesta nigdje. Ako vam se nešto desi, a da nije korona, bolnica Vas nije spremna primiti jer riskirate, uz sve što imate, još koronu!

Sad se smijete što neko hoda ulicom s maskom i rukavicom. Smatrate možda da je glup. E PA DRAGI MOJI, VI STE GLUPI. Ista situacija je bila u Italiji prije 3 tjedna i u Španjolskoj prije par dana i sad se gušimo od virusa.

U Italiji, ne mogu vise ić u dućan, ne ako nemam rukavice i masku, već i PAPIR na kojem piše di stanujem i da mi je taj supermarket u koji idem kupiti hranu najbliži.

1/12

Zar želite da se isto desi Hrvatskoj?

Tolko ste svi jaki na riječima da bi trebali biti složan narod i to sve, a sad dok bi trebali upozoravati jedni druge na cesti za naše dobro, sad smo jaki samo na riječima??

Molim Vas! Stavite si malo razuma u Vašu glavu. Da je ovo 'samo viroza' u Italiji ne bi imali preko 600 mrtvih od nje samo u jednom danu! #ostanidoma", napisala je. 

VIDEO: Pogledajte vašto zašto je važno ostati kod kuće

Ključne riječi

Komentara 7

CO
Cosinus
22:25 22.03.2020.

Prvo se Hrvati moraju pošteno zaraziti i tek onda će se osvjestiti. Ništa nas prije neće osvjestiti - nažalost.

SO
Sir Oliver
00:16 23.03.2020.

Cinkerica! Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije