Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RELIKT PROŠLIH VREMENA

Poruka Jugoslaviji: Benzinska u bogatom kvartu Londona izgubljena u vremenu i prostoru

Tim Judah
28.02.2021.
u 13:10

Neki će u šali reći da ih natpisi na pumpi i informiranost o jugoistoku Europe, ili Balkanu, podsjeća na šalu iz humoristične serije "Zvonili ste, milorde"

Da Jugoslavija još postoji uvjereni su na Shellovoj benzinskoj crpki u Londonu. Informacije za korisnike daju na više jezika, od kojih je i jedan namijenjen građanima - Jugoslavije.

Na crpki u ulici Great West Road u blizini bogate četvrti Osterley u zapadnom Londonu zaostao je relikt prošlih vremena (oznaka YU), a njega je primijetio britanski novinar i dobar poznavatelj stanja na jugoistoku Europe Tim Judah te je i fotografirao, rekao nam je u razgovoru.

Foto: Tim Judah

Shellova crpka očito je izgubljena u vremenu i prostoru, jer uz Jugoslaviju daje informacije i na hrvatskom, slovenskom te jeziku koji se govori u Sjevernoj Makedoniji, ali ne izdvajaju Bosnu i Hercegovinu, pa se ne mogu "izvlačiti"  kako su pod oznakom YU mislili na zajednicu Srbije i Crne Gore koja je jedno vrijeme činila Jugoslaviju.

Neki će u šali reći da ih natpisi na pumpi i informiranost o jugoistoku Europe, ili Balkanu, podsjeća na šalu iz humoristične serije "Zvonili ste, milorde", kad pripadnici visoke klase u Engleskoj miješaju države na Balkanu u kojima se sprema rat, da bi jedan od njih odmahao rukom uz riječi: Kao da je važno koja je, tamo se uvijek puca.

Ključne riječi

Komentara 4

CO
Condorgrab
16:38 28.02.2021.

Ne radi se o SFRJ jer su na ploči već izdvojene Slovenija i Hrvatska. Oznaka YU se odnosi na 1992.g., a činila ju je tada još samo uža Srbija, Vojvodina, Kosovo i Crna Gora.

BE
berija
13:44 28.02.2021.

Što je tu čudno? Tako ćemo i mi za koju godinu pisati o Ujedinjenoj Kraljevini i Velikoj Britaniji iako ih neće biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije