Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekad najbogatiji Rus poručio:

'Poruka Europi: Ne budite naivni, tretirajte Putina kao bandita!'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
22.11.2016.
u 13:03

Poručio je Talijanki Mogherini da bi, kod uspostavljanja odnosa s Putinom, trebala potražiti savjet nekog policajca iz nesigurnih dijelova Italije", gdje se susreću s pravim banditima i huliganima".

Nekad najbogatiji Rus i šef Yukosa Mihail Hodorkovski, koji je uhićen 2003. godine nakon što je pao u nemilost ruskog predsjednika Vladimira Putina, a sada živi u Londonu, poručio je europskim vođama da prestanu biti "fini" prema ruskom predsjedniku te da ga tretiraju kao "bandita", piše Politico.

Smatra da su europski vođe "naivni ako smatraju da mogu pregovarati s Putinom" te da će svako "labavljenje" ekonomskih sankcija Rusiji biti velika pogreška.

"Putin se nikada neće promijeniti"

– Putin se nikada neće promijeniti i šefica vanjske politike EU  Federica Mogherini i ostali europski vođe trebaju shvatiti da uzaludno pokušavaju pacificirati ruskog agresora – kazao je Hodorkovski te objasnio da su u Putinovu režimu kriminalci. 

Poručio je Talijanki Mogherini da bi, kod uspostavljanja odnosa s Putinom, trebala potražiti savjet nekog policajca iz nesigurnih dijelova Italije, "gdje se susreću s pravim banditima i huliganima". 

– Kako komunicirati sa banditom, a da te on ne udari u glavu? Policajac će joj reći da je najgora opcija reći mu: "Radiš lošu stvar, ali mi smo spremni surađivati" – kazao je Hodorkovski.

>>Bivši tajkun Hodorkovski: Putin je doveo Rusiju u stanje mogućeg kolapsa

Komentara 26

SS
sokac sa drave
13:38 22.11.2016.

Ruski Zidov dobio od Putina firmu da je vodi u interesu Rusije a on poceo lovu prebacivati u Ameriku surujuci sa raznim zidovima milijarderima.Tu je Abramovic isto zidov bio puno pametniji od ovog idijota.

MI
m.ivanisevic2
13:10 22.11.2016.

Dok je ovaj" nebrušeni dijmant" Rusije žario i palio Yukosom ljudi su na ulicama doslovno krepavali od gladi. I onda MS mediji prenose izjave ovog bolesnog idiota koji može biti sretan što ne trune u zatvoru. Popljačkao je sve bogatstvo i sve novce uzeo sebi, a ima hrabrosti nekog nazivati banditom.

Avatar nekakav
nekakav
13:05 22.11.2016.

nek dođe u rusiju i to tamo izjavi. nek u americi priča protiv establišmenta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije