Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
davor čop u unešiću

Poručio s utakmice: 'Ne' ćirilici u Vukovaru iz Zagore!

davor cop,vukovar,cirilica,portal
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
30.10.2013.
u 16:35

I Zagora poručuje ''ne'' ćirilici u Vukovaru, pisalo je na plakatu i na majici kojima je Davor Čop iskazao podršku onima koji se protive postavljanju dvojezičnih natpisa na javnim ustanovama u Vukovaru

Danas odigrana utakmica osmine finala Hrvatskog nogometnoga NK Zagora - GNK Dinamo u Unešiću privukla je pažnju ne samo nogometom nego i porukom koju je u jednom trenutku pokazao Davor Čop.

I Zagora poručuje ''ne'' ćirilici u Vukovaru, pisalo je na plakatu i na majici kojima je Davor Čop iskazao podršku onima koji se protive postavljanju dvojezičnih natpisa na javnim ustanovama u Vukovaru

>>Stožer: Vukovar 18. studenog neće biti gostoljubiv za vladajuće

Komentara 1

LR
Lorena Raženj
14:02 15.11.2013.

Ja mislim da nije uredu što žele staviti dvojezični natpis u Vukovaru. Ne da nije uredu prema stanovnicima koji tamo zive i zivim braniteljima vec i prema onima koji su poginuli za domovinu. Dakle,oni se nisu borili za to da u Vukovaru bude čirilica već za svoju domovinu i za to da ih više ništa ne veže sa Srbijom osim naravno,granice. Svjesna sam toga da u Vukovaru ima puno obitelji koji su porijeklom iz Srbije i da oni žele čirilicu,ali nije uredu da nakon tolike štete koju su Srbi učinili u Vukovaru da ima sada tamo uvažavate čirlilicu. Srbija je također prepuna škola u kojoj bi njihova djeca naravno učila čirilicu i samo čirlicu. Jer ako jednom u Hrvatskoj negdje u nekom mjestu bude čirilica,zasigurno će za par godina biti proširena u druge škole u Hrvatskoj. Srbi traže nešto u Hrvatskoj,a što mi Hrvati tražimo u Srbiji???? NIŠTA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije