Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

COVID pozitivna trudnica carskim rezom rodila dječaka

Operacija je izvedena po strogim epidemiološkim mjerama, svi su bili odjeveni u antivirusna odijela zbog kojih je operacija bila puno izazovnija.
11. studenoga 2020. u 17:16 1 komentara 2086 prikaza
U Općoj bolnici Karlovac carskim rezom uspješno porođena COVID-19 pozitivna majka
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Maleni Bruno, koji je rođen danas poslijepodne u karlovačkoj Općoj bolnici, imat će svakako jedinstvenu fotografiju sa rođenja, nimalo nalik prvim fotografijama iz rodilišta ostalih mališana. 

Karlovac: Odjel za COVID karlovačke bolnice pročelnik Službe za ginekologiju OB Karlovac: 'U bolnici je bilo pet slučajeva Covid pozitivnih trudnica. Sutra ćemo imati i treći porod'

Osim njega i majke, na fotografiji su i liječnici i čitav tim bolnice koji ga je porodio, ali koji pomalo nalikuju na 'svemirce'. Naime, obzirom da je njegova majka, 36-godišnja Nikolina Novačić Mrgan bila kovid pozitivna trudnica, porod se morao odvijati po strogo propisanim epidemiološkim mjerama.

Maleni je Bruno, inače Nikolinino treće dijete, rođen carskim rezom, a u trenutku poroda imao je 3.900 grama i bio dug 53 centimetara. U operacijskoj je sali carski red odradio tim od deset članova predvođeni dr. Željkom Štajcerom, pročelnikom Odjela za ginekologiju Opće bolnice Karlovac. No, u timu su bili i drugi liječnici ginekolozi, ali i anesteziolog, instrumentarke, pedijatar, primalja. Operacija je izvedena po strogim epidemiološkim mjerama, svi su bili odjeveni u antivirusna odijela zbog kojih je operacija bila puno izazovnija. 

VIDEO: Porod pod epidemiološkim mjerama: Covid pozitivna trudnica carskim rezom u Karlovcu rodila dječaka!

- Do sada smo imali pet kovid pozitivnih trudnica, a sad današnjim porodom, ovo je treći poroda kovid pozitivnih trudnica; jedan krajem travnja, zatim kraja listopada i ovaj današnji. Dvije su trudnice do poroda postale pozitivne na koronavirus. Iako sam carski rez traje sat vremena, puno duže traju pripreme za takav porod, oblačenje u zaštitna odijela svih članova tima kako bismo zaštitili sebe i ostale pacijente i trudnice u karlovačkoj bolnici.

Naime, ginekologija je svakako odjel koji je izuzetno osjetljiv u ovim okolnostima. Stoga su trudnice pozitivne na kovid smještene u posebnom odjelu, ako i pozitivne majke sa bebama. Prema svima njima se ponašamo isto, svi imaju isti liječnički tretman, samo što su uvjeti u kojima radimo s kovid pozitivnima pacijentima, dakle i rodiljama otežani, obzirom na zaštitna odijela i vizire koje imamo na sebi mi, ali i sestre koje brinu o majkama i bebama na odjelu - pojasnio je dr. Željko Štajcer novinarima.

Zanimljivo Novo istraživanje: Majke koje prije trudnoće jedu slatkiše češće imaju djecu koja žude za nezdravom hranom

Iako je pozitivna na koronavirus, majka Nikolina srećom, nema nikakve simptome bolesti. Porod malenog Brune prošao je u najboljem redu, a sada želimo njemu, a posebno majci Nikolini brz oporavak i odlazak kući obitelji koja ih svakako željno očekuje.  

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • Avatar JPlesi
    JPlesi:

    kako ovaj hororac nazvati komedija horor ili samo parodija ..hahahhah hbte pucam od smjeha koliko su uvjerljivi i zastrašujući hahahhahahaha