Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pročelnik Službe za ginekologiju OB Karlovac:

'U bolnici je bilo pet slučajeva Covid pozitivnih trudnica. Sutra ćemo imati i treći porod'

Karlovac: Odjel za COVID karlovačke bolnice
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
10.11.2020.
u 14:04

Jelica Magdić, sa Odjela mikrobiologije Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije pojasnila kako je testiranje nalaza proces koji traje, te da građani moraju biti strpljivi dok čekaju rezultate testiranja.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježena su 42  nova slučaja  zaraze virusom SARS-CoV-2 i to s područja grada Karlovca 16 osoba, Duga Resa 6, Ogulin 4, Ozalj 2, Barilović 1, Draganić 6, Josipdol 1, Netretić 2, Tounj 1 i Vojnić 3 novozaražene osobe. U domovima za starije i nemoćne na području županije je u četiri ustanove 47 pozitivnih korisnika. U Karlovačkoj županiji  ukupno je  do sada  oboljelo 1666 osoba.

U Općoj bolnici Karlovac se na bolničkom liječenju nalazi 46 COVID pozitivnih pacijenata, 2 su na respiratoru, 4 su novoprimljena, 3 otpuštena s bolničkog liječenja, a 2 osobe su na žalost preminule (muška osoba u dobi od 81 godinu i ženska osoba u dobi od 71 godinu).

U Općoj bolnici Ogulin na COVID odjelu leže 22 pozitivna pacijenta. Inspekcija Stožera civilne zaštite Karlovac bila je na području Karlovca i Draganića i to u 6 trgovina i tri ugostiteljska objekta. Nisu utvrđene nepravilnosti.

- Obzirom na brojke koje imamo zadnjih nekoliko dana, ne smatramo da na području Karlovačke županiej treba uvesti neke dodatne mjere, već je dovoljno poštivati mjere koje je donio Nacionalni stižer. Nismo niti dobili zahtjeve od gradova ili općina za uvođenjem nekih dodatnih mjera - kazala je Vesna Hajsan Dolinar, načelnica županijskog Stožera civilne zaštite na tiskovnoj. 

Nikša Antica, ravnatelj karlovačke Opće bolnice kazao je da je u  samoizolaciji i izolaciji 47 zdravstvenih djelatnika i devet nezdravstvenih djelatnika bolnice. Dodao je da bolnica ima 18 respiratora raspoređenih u Covid bolnici, te na drugim odjelima bolnice, što zadovoljava potrebe pacijenata karlovačke bolnice.

Jelica Magdić, sa Odjela mikrobiologije Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije pojasnila kako je testiranje nalaza proces koji traje, te da građani moraju biti strpljivi dok čekaju rezultate testiranja. Ponovila je da se ne smije događati da građani dolaze u Zavod po rezultate testiranja, već da to mora ići preko njihovih liječnika primarne zdravstvene zaštite koji izdaju online uputnice za testiranje i dužni su, u bilo koje doba dana, kada dobiju rezultate testiranja, o tome obavijestiti svog pacijenta.

- U Zavodu od ponedjeljka imamo organiziran i pozivni centar koji radi svakoga dana; radnim danima od 8 od 20 sati, od 7 do 15 sati na blagdane i vikendom, a građani informacije vezane za Covid, trajanju samoizolacije, izolacije i ostale informacije mogu dobiti na brojeve 099/547-2091 ili 099/547-2088 - kazala je dr. Jelica Magdić.

Dr. Željko Štajcer, pročelnik Službe za ginekologiju Opće bolnice Karlovac kazao je da je do sada, od početka pandemije, u bolnici bilo pet slučajeva Covid pozitivnih trudnica.

- Imali su i prvi porod COVID pozitivne trudnice u Hrvatskoj još krajem travnja. Ostale trudnice bile su dok nas nakon rujan, pa smo krajem listopada porodili i drugu Covid pozitivnu trudnicu, a sutra ćemo imati i porod treće koja ide na planirani carski rez. Još dvije trudnice koje smo imali, kasnije su postale negativne na Covid. O svima njima skrbili smo kao i za sve ostale naše trudnice i kasnije majke sa bebama, ali u posebnim uvjetima, jer smo obućeni u zaštitna odijela, te u odvojenom prostoru - pojasnio je dr. Štajcer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije