Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porezni stručnjaci analizirali optužbe uskok-a:
Povratak na članak

Pozajmice su zakonite, ali vidljiv je sukob interesa

Porezni stručnjaci kažu da će biti teško dokazati djela na sudu, osim utaje poreza od 12,6 milijuna kuna i davanje mita

Komentari 148

DR
drugPlenky
23:14 05.07.2015.

Šta su Mamići završili u buksi zbog sukoba imteresa, majko mila lude držabe

VL
SV
svzabec
23:53 05.07.2015.

Mamići nisu ništa radili bez poreznih, financijskih i pravnih savjetnika. USKOK izopačeno tumači svoje sumnje, uhićuje i ponižava, isto kao i u slučaju Bandić. Te uskokove fore na sudu koji je nezavisan ne prolaze, ali do suda se treba čekatii još najmanje dvije godine da bi se Mamić i Bandić oprali od uskok-ovih optužbi koji u predistražnim radnjama mogu raditi i tvrditi što hoće.Do suženja će se u međuvremenu bombastičnim istagama, uhićenjima, razbacivanjima s milijunskim ciframa, medijskim natpisima i napadima stvarat percepcija da je nešto mutno i to je i cilj Milanovića, taj Milanović kojem je djed rođen u selu Bila kod Livna patološki mrzi svoje porjeklo te Hrvate bih porjekla i činjenica je da si je taj Milanović odlučio izbornu kampanju stvarati na mržnji prema Hercegovcima i Bosancima odnosno Hrvatima BiH porjekla, za to mu služe Mamić i Bandić. To se glasno ne govori, ali svatko tko ima mozak vidi o čemu se radi, dovoljno je pogledati šovinističke komentare o Bosancima i Hercegovcima po portalima i tko ih piše, pušu ih dežurni komentatori sdp-a. Žalosno je da jedan iskusni sdp-ovac i Hercegovac poput Josipa Leke daje potporu takvoj Milanovićevoj šovinističkoj politici koji koristi represivni aparat da bi potvrdio percepciju koju jedan dio biračkog tijela sdp-a ima o Hrvatima BiH porjekla. Ovo je specijalni rat na dijelu koji ima za cilj totalno razjediniti hrvatski nacionalni korpus, a što je najgore u tome sudjeluju Hrvat BiH porjekla iz redova sdp-a poput Leke, Dubravka Bilića, Ive Jelušića, Melite Mulić, Marina Knezovića, Joze Radoša itd.

VL
BA
barbaizamerike
23:35 05.07.2015.

ako je tako onda je ovo politicki proces jer su pizajmice zakonske I ovo sad mirise na diktaturu

VL
DA
Djeca_Arbata
23:50 05.07.2015.

Neka porezna uprava pročešlja cibonu i cedevitu pa će svašta naći...običan čovjek ne može zamisliti kako se to posluje...neka odu kod tedeskog u cedevitu i pročešljaju zadnjih deset godina kluba...

VL
KO
koliba
23:43 05.07.2015.

Ovo je kraj SDPa!

VL
MA
Mars..+
23:40 05.07.2015.

Kad pobjedi desna koalicija na iducim izborima pod hitno treba provesti LUSTRACIJU i pomesti iz drzavnog aparata barem 10,000 'socijalista', a to ukljucuje one u policiji ,vojsci ,uskoku ,vladi i drugim drzavnim institucijama. Udbasima treba zabraniti rad u drzavnim institucijama na najmanje 10 godina , onako kako je to ucinjeno u Poljskoj i Njemackoj

VL
MA
Mars..+
00:02 06.07.2015.

@svzabec....Mamic je rodjen u Bjelovaru a ne u BiH

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
23:20 05.07.2015.

A ako postoji ugovor između Zorana i Modrića da mu je Modrić dužan tu lovu nema ni utaje poreza, jer Mamić je mogao dobivene novce od Dinama pozajmiti Modriću,,,mi nažalost znamo samo ono što nam se "servira" s jedne strane....

VL
MA
Mars..+
23:34 05.07.2015.

Djelo davanja mita najlakše je dokazati jer poreznik može potvrditi da je primio novac kao naknadu za pomoć kod skrivanja poreza i smanjivanja poreznih obveza.>>>>. Glupost. Pa mito se ne daje u chekovima. To je najteze dokazati, pogotovo ako se tu ne radi o nekakvim milijunskim iznosima.

VL
BA
barbaizamerike
23:35 05.07.2015.

ako je tako onda je ovo politicki proces jer su pizajmice zakonske I ovo sad mirise na diktaturu

VL
DA
Djeca_Arbata
23:41 05.07.2015.

Zašto profesionalni sportši moraju otvarati nekakve firme, tvrtke da bi im se tamo isplačivala mjesečna ili godišnja zarada?...zašto jednostavno ne dobe lovu na tekući kao običan, normalan svijet?...tako rade cibona, cedevita, rukometaši...i zašto imaju specijalni tretman u poreznim upravama?...specijalizirane porezne referente samo za njih...i neki sadašnji nii budući nba igrači primali su lovu na taj način...

VL
MA
majeltomoguce
00:27 06.07.2015.

Pod broj 4 - vidi broj 2! Po meni da je plaćen porez za 4 imali bi duplo oporezivanje - porez je plaćen u 2. koraku. Ja sam laik, ali ja tu ne vidim ništa sporno osim sukoba interesa eventualnoo i nemoralnosti. Sve kasnije, nakon 2. koraka, je slobodni tok novaca i koga briga jel Modrić dao novac Mamiću ili punici (eventualno je briga punice).

VL
BL
Blizard
01:08 06.07.2015.

Ostoja tvrdi da ima dokaze za provodjenje braće Mamić a sada se mora naći dlaka u jajetu da bi se optužili ! Nikada nisam bio uz Mamica ni uz Dinamo sa ovakvim imenom ovo je samo nastavak politički motivirani čistki za sve koji domoljubno dišu ,Centralni Komitet radi sve da se ponovo uglavi na vlasti u Hrvatskoj ,lijepo nam je rečeno "dolazi nova pravednost "!

VL
IB
ivan.biljan68
07:41 06.07.2015.

Ovo je tako neprozirno ko katran. Ako smo svi jednaki,a nismo,zašto Diamo posuđuje toliki novac treneru bez opravdanja,zašto mu novac treba?što ne posudi i nama,građanima,koji za posudbu plaćamo kamate.Namještaljka.

VL
CI
cinbenik
05:33 06.07.2015.

Pa nijeli po istom modelu radila i FIMI mediya,sve u skladu sa HDZe zakonima pljacke i unistenja svega Hrvatskog......Svi znamo koliko nam je duznickog ropstva napravila FIMI,ali svi znamo koliku je stetu Mamici familija napravila Hrvatskoj i Hrvatskom nogometu......Busajuci se u " prava Hrvatska" prsa kako bi upravo dobio podrzku od omadjijanih HDZe Hrvata,da se moze pozivati na politicki progon bez obzira na silno bogastvo, dok Hrvati grcaju u dugovima.

VL
MR
MrkiMedo
08:21 06.07.2015.

Ljudi, meni bi isto trebalo dvadesetak milijuna. Tko ima adresu Dinama da ih upitam da mi posude? Naravno, sve po zakonu!

VL
FI
Fijaker13
08:49 06.07.2015.

Od pocetka "mirisi" na ovo. Ali, ovi hvalospjevi za covjeka koji koristi rupe u Zakonu da izvuce za osobnu koristi milijune (milijune ! ) eura iz institucije koja je financirana (i) golemim novcem proracunskog novca od svih nas , dosta govori o svjesnosti o NAŠEM novcu. U Njemackoj takve stvari javnost osudjuje ne zato jer su Njemci veci domoljubi od nas nego zato zašto? Cijene svoj novac i svjesni su da je u porrzima i svemu sto se finanvira iz njega pa makar i jedan cent (prije pfening) NJIHOV. Sud ce utvrditi ovo ili ono, ali tko ce nas probuditi da radimo na opceo dobro pa i gospodu Mamice. Pre lako se zaboravlja i ne komunicira da je i vise od tih 100.000.000 kn Dinamo dobio od grada. Vjerojatno bi tek da nam skine direktno s trkuceg racuna shvatili da je to stvarno nas novac. Jel bi onda vikali da su to "udbashka posla" ili "drz'te lopova' svatko zna za sebe.

VL
ZG
zgblabla
09:31 06.07.2015.

kakve nebuloze iznose ovi koji brane "gene kamene" mamići imaju bogatstvo samo takvo ---i kaj sada zato kaj su ih komunisti uhapsili nemoraju platiti porez. Ajmmooooo Zakon koga uhapse komunisti može se bezbrižno bogatiti a da ne plati cvonjka poreza "geni kameni zavladali hrvatskom i bogate se bezobrazno.... ako ih istražuju odmah su to udbaši

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
09:38 06.07.2015.

Covjek je u sukobu interesa od prvog dana. Sve sto je radio u Dinamu je kriminal. To sto je delao u HNS-u je cista tragedija.

VL
Avatar annex
annex
01:44 06.07.2015.

svzabec - majko moja, hitno posjetite okulistu, psihijatra i upišite početne stupnje osnovne škole. ne znam kako ujutro otvorite oči od niskog čela. uski horizonti ne mogu se proširiti dolaskom iz hercegovačke zabiti u veliki grad kao što je zagreb. kako bilo da bilo želim vam sve dobro i brz i kvalitetan oporavak.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.