Naslovnica Vijesti Hrvatska

Porezni dužnici: Poznata imena na listi srama

Na popisu su i sadašnji i bivši nogometaši Sammir (nešto manje od 1,5 milijuna kuna), Fernandez (gotovo 300 tisuća kuna), Ibanez (255 tisuća kuna) te Dino Drpić s nešto više od 900 tisuća kuna duga.
02. studenoga 2018. u 19:32 70 komentara 37850 prikaza
novac
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Trogirski poduzetnik Mirko Rapić i dalje je na prvom mjestu liste poreznih dužnosnika, a na njoj su visokorangirani i odvjetnici Asja Piplović, Vladimir Gredelj i Doris Košta.

Zdravko Marić Ivica Beti Kazne političarima mogu se naplatiti samo iz plaća tijekom trajanja mandata, a ne i nakon njega

Na listi je i nekoliko nogometaša, među njima i Dino Drpić, ali i Tony Cetinski, piše Tportal.

Prema najnovijim podacima Porezne uprave Rapić državi duguje 44 milijuna kuna, a on tvrdi da se na toj listi nalazi neopravdano. Najveća stavka, 30 milijuna kuna, odnosi se na dug doprinosa za obavezna osiguranja.

Drugi na listi poreznih dužnika u kategoriji 'Fizičke osobe koje obavljaju djelatnost' je osuđeni kamatar Miro Ćalušić s dugom nešto višim od 18 milijuna kuna. Ime Mire Ćalušića našlo se na listi iako je preminuo nakon manje prometne nezgode u okolici Tomislavgrada, u Bosni i Hercegovini u ožujku ove godine. 

Jose Mourinho Presuda Jose Mourinho prihvatio kaznu od godinu dana zatvora zbog utaje poreza

Odvjetnica Asja Piplović, poznata iz korupcijske afere Maestro u kojoj je, na ponovljenom suđenju, oslobođena svih optužbi, dužna je gotovo 9 milijuna kuna, piše Tportal.

Vladimir Gredelj nalazi se na 14. mjestu s dugom od 5,8 milijuna kuna dok je Doris Košta na 35. mjestu s dugom od 3,1 milijun kuna.

Odvjetnica/Ilustracija Šibenik Odvjetnica nasljednicima zatajila 310.000, a državi 45.000 kuna

Na popisu su i sadašnji i bivši nogometaši Sammir (nešto manje od 1,5 milijuna kuna), Fernandez (gotovo 300 tisuća kuna), Ibanez (255 tisuća kuna) te Dino Drpić s nešto više od 900 tisuća kuna duga.

Tony Cetinski ima dug od 370 tisuća kuna.

Video - Prosvjed protiv mirovinske reforme


 - 
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • rightside:

  a koga to briga?? da hoce porezna je to mogla rjesit u roku 24 sata,no u toj poreznoj rade uhljebi pa se vraca usluga za uslugu,,

 • Avatar navijač
  navijač:

  Ovršuju se oni koji ostanu bez posla tuđom krivicom a ove ne dira nitko.

 • Rob30:

  Sefovi poreznih uprava nadlezni za navedene odmah smjeniti ako nisu pokrenuli prisilnu naplatu a onda istraziti i motive zasto nisu pa u zatvor ako se pokaze da su nekima cinili usluge uz zlouporabu svoga polozaja