Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar posao

Porculansku zdjelicu kupili za 3 dolara, a prodali je za 2,2 mil.

kineska zdjelica Ding,portal
screenshot/Youtube
21.03.2013.
u 09:04

Otkrilo se da je riječ o tisuću godina staroj "Ding" posudi iz sjeverne dinastije Song, promjera samo 12,7 centimetara.

Neimenovana obitelj iz New Yorka 2007. godine kupila je na garažnoj rasprodaji porculansku zdjelicu za svega tri dolara te je postavila na kamin u svom domu, piše ABC News.

Nesvjesni vrijednog predmeta koji posjeduju, vlasnici su odlučili prodati zdjelicu na aukciji, a vrijednost su joj stručnjaci procijenili na između 200 i 300 tisuća dolara. Otkrilo se da je riječ o tisuću godina staroj "Ding" posudi iz sjeverne dinastije Song, promjera samo 12,7 centimetara. Ovaj predmet ipak je dostigao puno veću cijenu na aukciji jer je zapeo za oko londonskom trgovcu antikvitetima Giuseppeu Eskenaziu. Platio ju je vrtoglavih 2,2 milijuna dolara.

Kako su objasnili iz te aukcijske kuće, postoji još jedna Ding posuda ove veličine (promjera 12,7 centimetara), a ona se nalazi u zbirci British Museuma u Londonu.

>>Svijet luduje za finom prakineskom keramikom

 

 

 

Komentara 1

ME
melanija
09:55 21.03.2013.

nikad mi nije bilo jasno kako se postavi takva cijena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije