Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Popustio Đilasu: Tadić se neće kandidirati za predsjednika DS-a

\'Serbia\'s incumbent President Boris Tadic gestures in front of supporters of the Democratic Party, during a rally in Belgrade, on May 2, 2012. Serbia\'s incumbent President Boris Tadic brought Serbi
AFP/PIXSELL
02.11.2012.
u 15:11

Tadić će prihvatiti Đilasove uvjete, uz neke izmjene, nakon čega će na Glavnom odboru DS-a priopćiti da se neće kandidirati za mjesto predsjednika na stranačkim izborima

Prema najnovijim informacijama iz vrha Demokratske stranke u Srbiji, okončana su politička previranja i borba za vlast u ovoj stranci nakon izgubljenih izbora. Naime, srbijanski mediji prenose da su sadašnji predsjednik Boris Tadić i njegov suparnik Dragan Đilas, koji je i gradonačelnik Beograda, postigli dogovor koji će stvari staviti na svoje mjesto.

Naime, Tadić će prihvatiti Đilasove uvjete, uz neke izmjene, nakon čega će na Glavnom odboru DS-a priopćiti da se neće kandidirati za mjesto predsjednika na stranačkim izborima. Mediji prenose da dogovor Đilasa i Tadića još nije konačan, ali i da bi određene formalnosti i preciziranje detalja trebali biti završeni vrlo brzo. Upućeni u dogovore kažu da se očekuje mirna nedjeljna sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj će sva važna mjesta i utjecaj u stranci biti podijeljen pola-pola, odnosno, na ljude bliske Tadiću kao i one bliske Đilasu.

Očekuje se i da će na sjednici biti promijenjen Statut Demokratske stranke sukladno čemu će biti izabrano sedam umjesto dosadašnjih pet potpredsjednika. Obistine li se najave, jedini kandidat za zamjenika predsjednika DS-a bit će Bojan Pajtić. Tadićevi kandidati za potpredsjednike bit će Goran Ćirić i Nataša Vučković, a spekulira se i da bi na mjesto trećeg mogao doći Dragan Šutanovac.

Đilasovi kandidati za potpredsjednike stranke su Jovan Marković, doskorašnji gradonačelnik Užica, i aktualna gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović. Članovi DS-a kažu da je dogovor Tadić – Đilas najbolji za DS, kojem su u svakom drugom scenariju prijetile daljnje podjele, ali i mogući raskol i stvaranje nove stranke. Navode i da je ovo jedni način da se DS na idućim izborima može suprotstaviti Srpskoj naprednoj stranci.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:06 02.11.2012.

isti su

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije