Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREND U EUROPI
Povratak na članak

Ovo je europska karta populizma

Ivica Relković: Iskustvo rata i nastanka države Hrvatsku štiti od populizma koji veliki dio birača i dalje osjeća kao ugrozu. Uspjeh zbog toga može imati samo nova ozbiljna opcija.

Komentari 83

MA
Matovilac3
08:55 08.09.2018.

Kod nas vladaju zadojeni zlom,lijevi antisvijet.

VL
DU
Deleted user
09:02 08.09.2018.

Fasciannstno je kako moderni fašisti žele populiste prikazati kao nešto loše. Otprilike kao što su komunjare proglašavali demokrate kapitalistima i pokušavali ih predstaviti kao nešto loše. Populisti su oni koji slušaju bilo naroda i djeluju u interesu naroda (populus = narod). Ako populisti konačno preuzimaju europu, znači da narod europe uspijeva artikulirati svoje želje kroz glas naroda (VOX POPULI) - političare. A narod ne želi ekstremiste. Nismo bezosjećajni, pomoći ćemo svakom tko dođe i treba pomoć, ali nećemo prihvatiti "okupatore" koji dolaze u europu i umjesto da se asimiliraju oni pokušavaju ovdje dovesti kulturu iz koje su pobjegli, koja je loša. Dakle žele nam nametnuti lošu kulturu... i sada su populisti loši, a progresivci dobri? Mislim da svaki čovjek treba dva puta razmisliti o cijeloj priči!

VL
VE
verakruz
09:16 08.09.2018.

Po novinarima i 'analiticarima' svi koji vode politiku po zelji naroda su krajnji desnicari, populisti, i sve najlosije po pisanju istih. Ako je to tako, onda sam ja populist!

VL
NL
nenad.levar
09:09 08.09.2018.

kao prvo populizam je pozitivan ane negativan,to su suverenisticke prirodne politke dok je ovo smece u RH koje provodi plenkovic i njegov nakaradni ljevi HDZ je antihrvatksi,neprirodni ljevicarkso liberalna prevara volje naroda ,sve zbog bolesne ambicije tog iskomplksoiranog dezertera,ali tome dolazi kraj,Hrvatska dobiva suverensiticku proamericku vladu

VL
BO
boris
09:15 08.09.2018.

da se bar nađemo u tom društvu kad prevladmao ovaj komunizam

VL
PO
Populista93
09:21 08.09.2018.

Sta je u populizmu lose sto ne prikazete kartu korupcije to je veci problem nego populizam

VL
KA
kapunjohan
09:23 08.09.2018.

Što je to uopće ,,populizam,, pa sve stranke žive na krilima populizma, jer koliko su u biračkom tijelu ,,popularne,, toliko glasova dobivaju na izborima. Nepopulisti i napredne stranke, kako one same sebe nazivaju, su očitno izgubile kompas i odaljile se od naroda, kojemu žele vladati i nametati svoju volju , ne mareći za tradicionalne vrijednosti naroda po očuvanju nacionalnih, tradicionalnih vrijednosti i nacionalnih država. Narod ih sve manje želi na vlasti pa sad oni etiketiraju te ,,narodne,, pokrete ili ti populističke stranke kao nazadnjačke ali oni ustvari kritiziraju narod koji okreće leđa njihovoj katastrofalnoj politiki, koja dugoročno ruši nacionalne države i nacije što je u stvari dominantni temelj države. Podmeću ,,populastima,, da mrze druge narode i sl. to nije istina, oni samo žele očuvati svje tradicionalne vrijednosti što ne osporavaju drugima u njihovim državama ali ne dozvoljavaju, da drugi njima nametnu svoje kultoroške i druge kriterije a što bi se realiziralo kroz masovno preseljenje naroda.

VL
Avatar white socks
white socks
09:39 08.09.2018.

Tko sudi tko su populisti a tko ne? VL, LGBT, udba, Josipović,...? Tko su pozitivci, lijevi? Populisti = fašisti?

VL
DU
Deleted user
09:00 08.09.2018.

Jesenti milu bigulicu, kaj god! Hrvatski politički gazda, njegova banskodvorska ekscelencija Andrjuša P. ,i njegov najbliži i najvjerniji suradnik, bradati gospo'n Njonjo, sredit će populiste dok si rekao keks. Isti će dobiti efikasno po repu te će se zbunjeno pitati što ih je to snašlo. Ako ne vjerujete meni, pitajte Milinović dr. Dadu kako se proveo kad se zakvačio s ekscelencijskim Andrjušom.

VL
BE
Bel
10:28 08.09.2018.

Koliko ja shvacam , populizam ( zato se tako zove) je politika koja osluskuje i govori ono sto vecinski narod neke drzave zeli. Npr. Ne zele islamske imigrante i tocka. Ok, sto je lose u tome? Nije li duznost politicara upravo to, da pokusaju drustvo ustrojiti na nacin u kome ce se vecina gradjana odredjene drzave osjecati ugodno i sretno? S druge strane imamo tzv progresivce, koji silom zele mijenjati svetomazor odredjene vecinske populacije i naturati mu svoja stajalista. Nije li to morbidno? Danas je moderna kletva reci nekom da je populist. A zapravo bi to valjda trebalo biti ok. Jer to znaci da ta osoba osluskuje ono sto narod zeli.

VL
DR
drugPlenky
09:46 08.09.2018.

Populizam je popularan među narodom a mediji ga ne vole, logično mediji i narod nikad se nisu voljeli

VL
Avatar Observer
Observer
10:22 08.09.2018.

Kod nas vlada ljevicarsko -liberalna diktatura . Ne postuje se volja naroda. Plenkovic i njegov HDZ kao i SDP i HNS ignoriraju zahtjev naroda za referendum , nasilno je uvedena "Istanbulska konvencija" a kad su nam nasi "Vatreni" priredili radostt i nacionalni ponos , ljevicari to nisu mogli podnijeti pa su cak grubo iskljucili struju na njihovom doceku. Ljevicarsko -liberalni Sorosevci su bolest drustva kod nas ali i u svijetu.

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
09:36 08.09.2018.

Ako populizam prevedemo s latinskog, to bi značilo narodudrago. I što je onda loše u populizmu? Koja vlast uopće nije populistička ako je demokratski izabrana? Istina je zapravo da Hrvati ne daju da im se neke "populističke" stranke "igraju" s državom, jer smo ju teško stekli, ali polako shvaćamo da su se i ovi do sad igrali s njom pa kad je bal nek je maskenbal.

VL
NE
Neonacionalist
08:50 08.09.2018.

Kada bi recimo hipotetski govoreći , teško da će se to dogoditi ali pretpostavimo da Živi Zid osvoji natpolovičnu većinu glasova i ostane nepokolebljiv i ustrajan u svojim stavovima , ja sam uvjeren da bi udružena HDZ & sdp partija napravila državni udar i da ne bi dopustila da dođu na vlast , ili bi ih možda pustili ali bi sve učinili da ih onemoguće u provođenju bilo kakvih reformi i da ih naprosto rasture preko svojih dobro razvijenih i uhodanih mreža u policiji, sudstvu , medijima, brojnih uhljeba na svim razinama i generalno svim strukturama bi ih na svakom koraku opstruirali i napravili bi im ukratko pakao , dakle ne bi imali nikakve šanse osim da sprovedu revoluciju tj. potpune čistke i radikalni proeokret sistema ali to bi naišlo na goleme otpore dobro uhodanih interesnih skupina pa to bi vjerovatno dovelo i do građanskog rata ako bi se ovi našli stjerani skroz uza zid , onda bi još pritisci izvana izvršili ekonomski i ini potreban pritisak pa bi ukratko završili kao Venezuela , dakle jednostavno Živi Zid kao antisistemska stranka nema nikakve šanse da išta postigne čak i da imaju mnogo pametnije i sposobne ljude u svojim redovima a mislim da su tu itekako tanki .

VL
PU
Pukovnik
09:21 08.09.2018.

Kako je populizam “obojen”!? Crveno ili plavo?

VL
DU
Deleted user
10:24 08.09.2018.

Nepismeni novinari ne znaju što na lat. znači populizam. Vlast naroda demokratski izabrana ( ne komunizam i fašizam ) sa suverenističkim, državotvornim obilježjima u odnosu na vlast liberalnih, perverznih elita koje narodima kroje sudbine. Zato bih ( ali samo zbogg populističke politike ) volio da je na karti iz članka Hrvatska obojena u crveno.

VL
ML
mlinkamlinka123
08:44 08.09.2018.

kad komu odgovara poziva se na narod

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
12:08 08.09.2018.

Ne postoji cisti populizam jer se politika uvjek vodi protiv volje jednoga djela naroda. Liberalno ljevicarstvo je pak kada se politika uvjek vodi protiv vecine naroda.

VL
BO
boris
09:17 08.09.2018.

kakav narod takva vlast

VL
DO
domxerex
12:28 08.09.2018.

Kada ljevica zasere i kada ju narod kazni na izborima za to onda onaj tko dođe iza njih na vlast postane populista. To je ljevičarsko opravdanje za izgubljene izbore, salonske našmrkane lijenčine i bezidejnost (osim ideje mi na vlasti). Svi ljevičari od socijaldemokrata peko socijalista do komunista su isti. Crvena neradnička parazitska lijena bahata umišljena banda koja hoće dobro živjeti na tuđi račun.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.