Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demografija

Populacija Rusije smanjila se za nekoliko milijuna od 2002.

moskva (1)
Reuters
15.10.2010.
u 09:10

U Rusiji je počeo drugi popis stanovništva nakon raspada SSSR-a. U popisu sudjeluje 650.000 popisivača.

U Rusiji je počeo drugi popis stanovništva nakon raspada bivšeg SSSR-a 1991. godine. U popisu sudjeluje 650.000 popisivača, a stajat će oko 17 milijardi rubalja ili 566 milijuna dolara. 

Pravoslavna crkva traži bojkot popisa jer nema pitanja o vjerskoj pripadnosti. Vlasti vjeruju da na području Ruske Federacije žive oko 142 milijuna ljudi, prenosi BBC. Zadnji popis stanovništva u Rusiji bio je 2002. godine.

Stručnjaci procjenjuju da se od tada populacija smanjila. Prema popisu od prije osam godina Rusija je imala 145 milijuna stanovnika. 

Komentara 766

OB
-obrisani-
17:15 15.10.2010.

.666 kg po centimetru opasan broj

ST
Stockholm
17:47 15.10.2010.

Gospodo, idem kupit flasu ili dvije hrvatskog vina, Dingac, Postup, Plavac, Babic, vidjet cemo sto imaju, pa onda malo francuskog sira, pa da u inteligentnom zenskom drustvu uzivam ovo lijepo jesensko vece u Skandinaviji. A za konac, saljem vama jedandan opis danasnje Rusije, koji je napisao nas odlicni Crovata, izvolite: Putinove politicke protivnike, redovito pojede njegov asortiman otrovnih gljiva ili pucnji ciji zvuk Zrtve: Viktor Juscenko predsjednik Ukrajine, Aleksandar Litvinenko bivsi KGB agent, Jegor Gajdar bivsi ruski premijer, Karina Moskaljenko, novinari Ana Politovskaja Anastazija Bubarova, odvjetnik Stanislava Markelov i ......! Bivsi agent KGB-a Trepaskin, jos 2002.g.upozorio je javnost:radi ubijanja politickih protivnika, Putin ozivljava poznati Staljinov eskadron smrti poznat pod kodnim imenom „V“. Prijetnjama, gestikuliranjem i galamom, Putin tragikomicno podsjeca na Carobnjak iz Oza!Hod mu je poluukoceno patkasto geganje i sibirski hladno zamrznuto lice na kojem oci, kao sjaj macijih zjenica u noci, odaju monstrum bez duse, stvorenog u laboratoriji KGB-a.Vojnicka disciplina, agentska indoktriniranost, ruski imperijalizam kao i “fleksibilnost” koja podsjeca na usmjerenu voznju tracnicama, zakinula je Putina za etiku ali ne i za stvarni cilj (ON car Rusije) i sekundarni cilj obnavljanje KGB-ovog imperijalistickog SSSR-a, sto je nerealno jer Rusija je neka vrsta Irana (sa razlikom u nuklearnim glavama) feudalno totalitaristicka i opljackana drzava, sa ortodoksnim patrijasima koji kao i mule u Iranu, imaju nezdravo velik uticaj na politiku i vlast.Zato tolika ljubav izmedju ove dvije nakarade od demokracije.Rusiju na zivotu odrzava nafta i bezobrazna pljacka prirodnih bogastava od koje profit zavrsava u dzepovima uskog kruga, Putinu poslusnih oligarha. Car Putin iza zastostor rezira KGB-ov lutkarski igrokaz, koji se uvijek placao zivotima. Jedna od tih lutaka je i Medvedev kojeg je kao onaj stari stolar Pinoccia, Putin stvorio i u tijelo mu udahnuo KGB a nos im raste i raste, KGB-eovska Rusija, umjesto na vruce, kao i do sada, uvijek puse na hladno, jer u hladnom (ratu) totalitarci su uviejk jaci nego u vrucoj slobodnoj demokraciji! Putin naivno misli kako je on bitan Zapadu.Vise je nego ocito kako i on i Rusija trebaju Zapad. DIVITI SE OVAKVOM PUTINU I RUSIJI, TO JE NAPROSTO JEDNA FASCINACIJA ZLOM I MORLANA KAPITULACIJA PRED NJIM.

OB
-obrisani-
14:47 15.10.2010.

Jagoda, a da Mirsada to objavi u vidu omanje knjižice ? Pa stavi na internet prodaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije