Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voda se povlači

Poplavljeno je 20 posto Ogulina, 480 kućanstava, 1000 objekata

Plenković u Ogulinu
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
18.09.2017.
u 12:32

U Ogulinu se i dalje obavljaju aktivnosti na zaštiti i saniraju se posljedice na mjestima gdje se voda povukla

Do velike poplave došlo je u Ogulinu, gdje se tijekom vikenda izlila rijeka Dobra pa je voda došla do kuća i prouzročila brojne probleme.

Voda se, srećom, povukla u većem dijelu grada, piše ogportal.com, a  u gradu se i dalje obavljaju aktivnosti na zaštiti i saniraju se posljedice na mjestima gdje se voda povukla.

Plenković u Ogulinu
1/23

Promet je normaliziran Bolničkom ulicom dok je cesta D42, ispod Frankopanske kule, još uvijek zatvorena za promet.

Poplavom je zahvaćeno 480 kućanstava, odnosno oko tisuću objekata, što stambenih, što gospodarskih, a poplava je zahvatila površinu od 163 hektara, što je od 17 do 20 posto površine užeg dijela grada.

Krizni stožer sastao se jutros u sedam sati gdje je, između ostalog, bilo riječi o isušivačima koju su već sad potrebni na područjima na kojima se voda povukla.

Komentara 4

VI
Vito
13:33 18.09.2017.

Samo potražite prošlogodišnje, može i prošlostoljetne novinske ščanke o poplavljenom Ogulinu, ili bilo kojem drugom poplavljenom mjestu u Hrvatskoj pa će te odmah primjetiti kako semijenjaju samo pojedinci, ali sustav izjava je ostao skoro identičan - promjena je jedino u "estetekom uređivanju" hrvatskog službenog jezika - nema više drugova, nego su drugovi zaduženi za odbarnu postali gospoda za obranu __ Zbog dotrajalosti stolaca i zastarjelosti osoblja teško možemo primjeniti staru narodnu - iste stolce griju iste guzice - no, "globalno gledano" poslovica se može primjeniti, jer se i poplave i obećanja jednakim tempom ponavljaju

VI
Vito
13:28 18.09.2017.

Poplavljeno je 20 posto Ogulina, 480 kućanstava, 1000 objekata ::: Što je to uspoređujući "izlijevanje rijeke Save kod zagreba iz sog korita??? __ Samo pogledajte dramatične slike tramvaja koji preko rijeke Save ide po mostu i čak mu niti kotači nisu namočeni. __ Čemu dramatizirati oko 20 % poplavljenih kuća, kad se u glavnom gradu Hrvatske ne može garaditi na poplavljenom području namjenjenom "zaštiti" garda Zagreba od poplave??? __ Zašto uznemiravate ljude??? __ Da je to 25 % mogli bismo raspravljati o Božjem PDV-u primjenjenom na "pretežno katoličko nastrojenu državu. __ Ovako nam praktički i vi, kao novinari, prodajete reprize prošlogodišnjih i prošlostoljetnih polava po cijeloj Hrvatskoj. __ Dovbr, mogu razumjeti ako se rođeni "jučer" pa objavljujete nešto što nikad niste vidjeli niti doživjeli __ No, barem onda umjesto -Voda se povlači- na crvenoj pravokutnoj podlozi napišite - čitanje članka preporučeno isključivo za mlađe od godinu dana -- Sve ostalo je isključivo zauzimanje medijskog prostora za kopiranje prošlogodišnjih i prošlostoljetnih obećanja političara koji se čak niti ne udostoje izgovoriti nešto originalno, već ponavljaju iz godine u godinu, iz stoljeća u stoljeće jedno te isto nakon što poplavi bilo koje područje u Hrvatskoj, bez obzira na klimatske promjene. __ Istom brzinom kojom se povlači voda, povlače se i obećanja političara o poboljašnju vodozaštite i boljoj opremi vatrogascima te boljoj organiziranosti svih parazita koji dobivaju plaću zbog "vode"

IB
ibiza
23:35 18.09.2017.

to je puno i ti ljudi immaju pravo da im se pomogne ,to je isto Hrvatska a ne samo zagreb i okolica...takvi kao ti nisu za citavu Hrvatsku samo za svoju g..icu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije