Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena ministra

"Popijač se donedavno zalagao da MOL stekne većinski udjel u INA-i"

\'03.02.2011. Markov trg, Zagreb - U Banskim dvorima odrzana je redovita sjednica vlade.Djuro Popijac.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Partik Macek/Pixsell
24.09.2011.
u 13:27

- Stjecanje većinskog udjela Mađara zatvorilo bi Rafineriju što bi značilo poskupljenje derivata u Hrvatskoj - istaknuo je Darinko Kosor

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor zatražio je predsjednicu Vlade Jadranku Kosor da smijeni ministra gospodarstva Đuru Popijača.

- Sisačka Rafinerija ne radi i neće još dugo ako će se pitati MOL. Premijerka je jučer prvi put potiho i uplašeno progovorila da možda treba donijeti zakon o zaštiti nacionalnih interesa u Ini, dok nam je Popijač prije mjesec dana kazao kako mi iz HSLS-a pričamo gluposti, jer je takav zakon u sukobu s europskim propisima. Ako je premijerka sada kazala ono što smo mi predlagali prije devet mjeseci, onda neka smijeni svog ministra koji ne zna što radi, dodvoravao se MOL-u te zalagao da stekne većinski udjel u Ini – kazao je Darinko Kosor danas na skupu liberala u Sisku.

Dodao je kako bi stjecanje većinskog udjela Mađara zatvorilo Rafineriju, što bi u ovom trenutku značilo poskupljenje derivata u Hrvatskoj, nakon čega više ni jedan kazneni postupak ne bi mogao pomoći u zaštiti nacionalnog interesa.

Kosor je naglasio da nakon izbora sigurno neće koalirati s HDZ-om i HSS-om, jer bi to bila prevara birača, a opciju ne vide ni u SDP-ovoj koaliciji.

- Ne želimo Sanaderov HDZ kakav je bio osam godina, a kakav zadnje dvije vodi i premijerka, što ne znači da ćemo se prikloniti lijevima. Ukoliko ne dođe do stvarnih reformi naša je opcija časna oporba. Što vidite, to kupujete - poručuje Kosor.

Liberali su također kazali kako treba ukinuti sve županije zato što su preskupe i preteške za gospodarstvo i ničemu ne koriste te umjesto njih predlažu podjelu Hrvatske na pet regija. - Županije su kadrovske košnice za uzgajanje političkih trutova - kazao je nositelj liste za VI. izbornu jedinicu Davor Žmegač.

Komentara 31

PR
preglupaRasprodajaHR
14:58 24.09.2011.

Popijač se donedavno zalagao da MOL stekne većinski udjel u INA-i....u interesu hrvatske države je da takvi ne daju ostavku?

OB
-obrisani-
13:39 24.09.2011.

Gledal sam nedavno ovu MRCINU na HRTu kad je se zalagal za MOL....znači lopov ima interes da MOL preuzme.Drgi Sanader.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
09:52 25.09.2011.

\"Popijač se donedavno zalagao da MOL stekne većinski udjel u INA-i\" ==================================== Istina ,ali Premijerka ga je uspijela nagovoriti,te se sada zalaže da , INA stekne veći udjel u dionicama Ipak mi napredujemo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije