Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Svećenik iznenadio: Seli se u Njemačku kako bi postao vozač autobusa

Tijekom 17 godina služenja u parohiji, Petar Đukanović je glasio kao jedan od najuzoritijih svećenika u Šapcu.
30. kolovoza 2019. u 07:14 57 komentara 21336 prikaza
Petar Đukanović
Foto: Crkvena općina Šabac

Pravoslavni svećenik 42-godišnji Petar Đukanović iznenadio je župljane kada se zahvalio episkopu šabačkom Lavrentiju na njemu povjerenoj parohija, napustio svoju dužnost i odlučio postati vozač u Baden-Badenu. 

DUHOVITA OBJAVA Neobičan župnikov oglas: Tražim domaćicu za starački dom koja zna plivati

Đukavić će se preseliti sa svojom ženom i dvoje djece u Njemačku, a svojim najbližima kazao je kako odluku o preseljenju je donijela cijela obitelj zbog čega je i predao parohiju.

Eparhija šabačka navodi kako je Đukanović ostao u činu i tijekom svoje karijere slovio je kao jedan od najuzornijih svećenika u gradu.

– O kolegi i bratu u Hirstu, Peri, mogu kazati sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je bio veoma poštovan i popularan u Jevremovcu u naselju Čavić, gdje se protezala njegova parohija, kaže prota Slaviša Marković, starješina sabornog hrama u Šapcu.

Kako prenosi Haber, Đukanović je nastaviti služiti Bogu i rodu, ali samo u slobodno vrijeme. 

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • USA:

  Treca vijest na portalu jedne zemlje da je svecenik iz druge zemlje odlucio.... Naravno tu bitnu vijest je objavio Vecernji iz Republike Hrvatske. U drugim normalnim zemljama koje ne slijede veleumni Klaricev koncept zaglupljivanja naroda radi koristi nakladnika, pogadjate tako ... prikaži još! nesto nije moguce.

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Svećenici SPC ne upravljaju župama nego parohijama. Dakle, svećenik o kojemu je riječ nije svojom odlukom iznenadio župljane nego parohijane. Drugim riječima, trebalo bi iapk imati malo više pojma o čemu se izuvješćuje.

 • Nemojtako:

  Zašto ne otvorite redakciju u Beogradu, lokanu? Ovo je vijest za Šabačke novosti na ćirilici, a ne za navodno hrvatsko izdanje VL.