Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslali uzorke na analizu

Ponovno salmonela! Kaufland povlači pileći zabatak u rinfuzi

Kaufland meso
Foto: Kaufland Hrvatska/Facebook
17.11.2016.
u 18:18

'Iako još nije utvrđeno radi li se uopće o vrsti salmonele koja spada u rizičnu kategoriju, Kaufland je svejedno iz predostrožnosti po hitnom postupku povukao navedeni proizvod iz svih svojih poslovnica', naveli su između ostalog iz ovog trgovačkog centra.

Kaufland Hrvatska je danas popodne objavio kako zbog salmonele povlači svježi pileći zabatak u rinfuzi iz Poljske. Svoje priopćenje objavili su na svojim stranicama kao i na svom Facebooku.

Kaufland, ističu u priopćenju u svrhu zaštite potrošača s tržišta dobrovoljno povlači svježi pileći zabatak u rinfuzi, a zemlja podrijetla je Poljska. Dobavljač je Animex Foods Sp. z.o.o. sp.k. Datum proizvodnje je1 4.11.2016., a rok trajanja 20.11.2016.

"Ova obavijest odnosi se samo na navedeni pileći zabatak u rinfuzi kupljen na dan 17.11.2016., ne i na druge proizvode. Kaufland je iz predostrožnosti samoinicijativno slao uzorke piletine od dobavljača Animex Foods na analizu u ovlašteni laboratorij. Prvi rezultati, zaprimljeni nakon brze analize 17.11.2016., pokazali su da je u nekim uzorcima izolirana salmonela. Iako još nije utvrđeno radi li se uopće o vrsti salmonele koja spada u rizičnu kategoriju, Kaufland je svejedno iz predostrožnosti po hitnom postupku povukao navedeni proizvod iz svih svojih poslovnica.

Kupci mogu vratiti navedeni proizvod u bilo koju poslovnicu Kauflanda i bez računa, uz povrat novca. Kaufland želi naglasiti da nam je zdravlje naših kupaca na prvom mjestu te stoga redovito provodimo analize proizvoda iz našeg asortimana u ovlaštenim laboratorijima. Htjeli bismo ovom prilikom skrenuti pažnju na to da je za visokorizične namirnice kao što je svježe meso od iznimne važnosti da se transportira i čuva na odgovarajućoj temperaturi te da se prije konzumacije pravilno termički obradi", stoji u priopćenju Kauflanda.

Dodaju da za sva pitanja kupci mogu nazvati nazvati besplatni broj telefona 0800 200 300.

Komentara 13

TH
than
23:24 17.11.2016.

Citajuci vijesti proteklih dana ispada da smo kao nacija stvorili imunitet na salmonelu, ako uzmemo u obzir koliko je ima. I opet iz Poljske. A da malo zabranimo uvozi iz Poljske ?!?!?!

VI
vinka11
21:31 17.11.2016.

Salmonela nam u svakom trgovačkom centru i nikom ništa a inspekcija zatvara lokale radi pušenja....

DU
Deleted user
21:57 17.11.2016.

Sad ćemo svaki dan čitati među glavim vijestima nalaze veterinarske inspekcije? Do slijedeće nove afere, friškijih vijesti i dok ljudima ne dosadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije