Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZAMRZILI ŠKOLU'

'Učiteljica našu djecu tjera da joj klečeći brišu cipele i pišu izljeve ljubavi'

Foto: Google Maps
13.09.2019.
u 21:16

"Dijete koje je jedva čekalo školu, koje je znalo i pisati i čitatii i zbrajati i oduzimati, sve, on je zamrzio školu i ne voli ići u školu", objašnjava majka Tamara.

Osnovna škola dr. Franje Tuđmana u Kninu ponovno je u fokusu javnosti. Samo tri dana nakon što je javnost doznala o inerciji stručnih služba te škole po pitanju prvašića koji maltretira ostalu djecu, a zbog kojeg je jedan dječak završio i na operaciji, na vidjelo je izašao novi slučaj koji svjedoči da problematični prvašić nije jedini problem unutar ove škole.

Naime, nekoliko majki učenika te škole za RTL je progovorilo o teroru koji, tvrde, provodi jedna učiteljica nad svojim učenicima.

"Morali su pisati izljeve ljubavi prema njoj što djeca nisu htjela, nego im je ona rekla da pišu. Tijekom nošenja testa, radnih listića, slučajno joj stanu na nogu, ne namjerno i ona ih pošalje po spužvu da joj obrišu cipele. Ja ne mogu zamisliti svoje dijete kako kleči pred cijelim razredom i njoj briše cipele, mislim da to nikako nije korektno", kaže Tamara Tomić, jedna od majki.

Roditelji su se pisanim i usmenim putem žalili svim institucijama, a jedna od majki Jovana Gašpar kaže kako se ''svi nadaju da će se nešto ipak promijeniti jer ovo je ipak za dobrobit djece". Djeca su, tvrde majke, zbog traumatičnog iskustva zamrzila školu.

"Dijete koje je jedva čekalo školu, koje je znalo i pisati i čitatii i zbrajati i oduzimati, sve, on je zamrzio školu i ne voli ići u školu", objašnjava majka Tamara.

Ravnateljica nije željela javno istupiti i izniejti svoj stav oko ovog slučaja, ali se zato kratko očitovala prozvana učiteljica koja je poručila da je riječ o ''nevjerojatnoj hajci određenog dijela roditelja i da ništa od ovoga nije točno te da u 20 godina svoje karijere nikad nešto ovako nije doživjela''.

Oglasili su se i iz Ministarstva: "Ravnateljica ističe kako je zatražila od Agencije za odgoj i obrazovanje stručno pedagoški nadzor po hitnom postupku što im je obećano čim se učiteljica vrati s bolovanja. Također, ravnateljica ističe da se o svemu očitovala roditeljima".

Ključne riječi

Komentara 20

KI
Killerčina
21:41 13.09.2019.

Otkad su se razmaženi roditelji i NGO mafija počeli petljati u rad škole sve je počelo nizbrdo. Treba vratiti stare odgojne metode, ali ovoga puta neka učiteljice roditelje ravnalom po ruci...

AN
AnteizmalogZGa
21:42 13.09.2019.

Ovo je toliko glupavo da ja u to ne mogu povjrovati

Avatar Behemot
Behemot
23:08 13.09.2019.

Po naslovu se moglo zaključiti da učiteljica SVAKI dan zahtijeva od učenika da joj čiste cipele, a ne da je dijete koje joj je stalo na nogu "zamoljeno" da taj trag obriše sa spužvom. Očito je krenula balvan revolucija - light.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije