Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR

Ponovljena povijest: Nije prvi put da se dogodila eksplozija u hidroelektrani Plat

Foto: HGSS
1/4
10.01.2019.
u 15:39

Nastupio je tehnički kvar zbog kojeg su radnici bili zaglavljeni na velikoj dubini

Nakon što je u hidroelektrani Plat kod Dubrovnika u četvrtak, 10. siječnja, buknuo požar, tri su radnika tragom nestala nakon eksplozije. Požar je koncem ugašen, a njegov točan uzrok nažalost još uvijek ostaje nepoznat. Najzanimljivije od svega je to što nije prvi put da se ovakvo nešto dogodilo.

Prema izvješću Dubrovnik.neta, slična situacija dogodila se i 2012. godine, kada su radnici izvodili radove na održavanju vertikalne čelične cijevi. Nastupio je tehnički kvar zbog kojeg su radnici bili zaglavljeni na velikoj dubini. Uz pomoć tehnike protuutega, svi su radnici srećom spašeni bez većih ozljeda.

Sedam godina kasnije, povijest se ponovila, no s drastično lošijim završetkom s obzirom na to da je jedan od trojice nestalih radnika preminuo, a za ostalom dvojicom još uvijek se traga.

>>Pogledajte video: Požar u hidroelektrani Dubrovnik

 

Ključne riječi

Komentara 1

SS
sokac sa drave
16:02 10.01.2019.

Kazes u hidroelektrani,a ja mislio da je pravilno hidrocentrala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije