Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljni odgojitelji
Povratak na članak

'Hodamo po rubu. Djeca su jedino što me još drži. Dajemo 150 posto od sebe, ali što kada i taj entuzijazam nestane?'

Predstavnici sindikata i strukovnih udruga zaposlenih u predškolskom odgoju održat će prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u subotu, 22. listopada, u 12.05 sati. Žele poslati poruku da se država mora uključiti u financiranje predškolskog odgoja, čime će se stvoriti uvjeti za rad prema Državnom pedagoškom standardu i zakonu. Razgovarali smo s nekoliko odgojiteljica. Otkrile su nam najveće probleme s kojima se suočavaju u svome poslu.

Komentari 7

DU
Deleted user
07:37 20.10.2022.

Djeca su budućnost, ali ovo je ipak Hrvatska i nama je bitnija prošlost nego budućnost!

VL
KR
kruno100
07:54 20.10.2022.

Ne znam za ostale vrtiće. Ali vrtić u kojj idu moja djeca tete se ne ubijaju od posla. Rade max 6 sati na dan, kada su djeca vani čakulaju u kružoku. Kad je neko spajanje organiziraju se da ih bude minimalno i suptilno nagovaraju roditelje da djeca ostanu doma.

VL
Avatar Cohen
Cohen
15:07 21.10.2022.

Podrška odgojiteljima. Problemi su preozbiljni. S druge strane, njihovu ulogu u odgoju i razvoju predškolske djece, posebno jasličke, ne može zamijeniti nijedan (čak) nezaposleni roditelj, niti s fakultetskim obrazovanjem, koji se sav posvetio (-la) odgoju svog djeteta kod kuće, uz sve moguće slikovnice, igračke i pomagala i rad na sebi. U usporedbi s djetetom u jaslicama dijete s kojim roditelj radi kod kuće razvija se sporije. Kako onda ne cijeniti rad odgojitelja i ne podržati ih ?

VL
SA
sasha68
13:57 20.10.2022.

čemu kukanje, sad vam daju nove prostore sad opet kuknjava a koja ce bit kvaliteta?? pa vi trebate stvarat kvalitetu..dokle sve u drzavnim rukama treba biti, šta će fuchs dolazit zbog ,,kvalitete,, pa kad vam je dosta

VL
Avatar Jazavčar
Jazavčar
09:13 20.10.2022.

Bit će bolje kad stignu avioni i kad se sagradi nacionalni stadion.

VL
PO
poluvodič
08:03 20.10.2022.

Jedno od najtraženijih zvanja u Njemačkoj, plaće ministarske. Znanje njemačkog vam treba samo razina B2. Tko voli nek izvoli

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.