Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pomorac: Atlantik je toliko golem! Ali dajemo sve od sebe

- Siguran sam da kao Vlada činimo apsolutno sve, uključujući i ponudu da sufinanciramo daljnju potragu za kapetanom Miškićem. Želimo riješiti taj problem - poručio je danas Božinović.
11. listopada 2019. u 18:31 1 komentara 2496 prikaza
Dino Miškić
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/3

Atlantik je toliko golem! Ali dajemo sve od sebe u potrazi. Ružno je reći, ali do sad nismo vidjeli ništa i nikoga, iako je jučer za vrijeme moje straže bila takva bonaca. Za danas ne znam još koliko je brodova uključeno u akciju traganja - poručio je za portal Morski.hr jedan član posade trgovačkog broda koji traga za pomorcima koji su nestali nakon potonuća broda Bourbon Rhode. 

Zvonimir Frka Petešić, Bourbon Rhode ŠEF PREMIJEROVA KABINETA 'Potraga se ne prekida ni 11. dan, popodne snima novi satelit'

Satelitske snimke nažalost nisu ništa pokazale. U petak popodne očekujemo prelet novog satelita, i nakon toga u popodnevnim ili večernjim satima, očekujemo čuti ima li što na tim snimkama - rekao nam je danas Zvonimir Frka Petešić.

Jučerašnje snimke bile su neupotrebljive jer je bilo oblačno. 

Ministar Davor Božinović rekao je kako nema novih informacija o nestalom kapetanu Dini Miškiću s potonulog broda Bourbon Rhode u Atlantiku.

BOURBON RHODE Filipinac koji sudjeluje u potrazi: Upravo su nam zadali novi uzorak. Dajemo sve od sebe

- Siguran sam da kao Vlada činimo apsolutno sve, uključujući i ponudu da sufinanciramo daljnju potragu za kapetanom Miškićem. Želimo riješiti taj problem - poručio je.

Sindikati pomoraca traže nastavak potrage

Međunarodni sindikat pomoraca Nautilus International iz Londona poslao je pismo francuskoj veleposlanici Catherini Colonna u kojem traže da se potraga za nestalim pomorcima s broda Bourbon Rhode mora nastaviti.

– Nautilus International u ime svojih 20.000 članova koji predstavljaju pomorce iz Ujedinjenog kraljevstva, Nizozemske i Švicarske zahtjeva da vaša vlada nastavi potragu za nestalom posadom broda Bourbon Rhode. Imamo informacije da su četiri splavi za spašavanje uspješno porinute i zbog toga postoji velika šansa da su preostali članovi posade još živi i nadaju se da će ih spasiti. Molimo vas da učinite sve što je u vašoj moći da se potraga nastavi – stoji u pismo kojeg potpisuje glavni tajnik Mark Dickinson.

Gotovo identično pismo poslala je i Međunarodna federacija radnika u transportu na prijedlog Sindikata pomoraca Hrvatske, a ono je poslano na sve institucije koje mogu utjecati na to da se potraga nastavi.

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
  • Avatar Who care
    Who care:

    Naši se silno trude pronaći kapetana, kako bi ga po njegovom povratku mogli strpati iza rešetaka! Slikom na majci to svakako i 'zaslužuje' (barem po dosadašnjoj praksi) 🤔