Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA ZA NESTALIMA

Pomorac: Atlantik je toliko golem! Ali dajemo sve od sebe

Dino Miškić
Foto: Facebook
1/3
11.10.2019.
u 18:31

- Siguran sam da kao Vlada činimo apsolutno sve, uključujući i ponudu da sufinanciramo daljnju potragu za kapetanom Miškićem. Želimo riješiti taj problem - poručio je danas Božinović.

Atlantik je toliko golem! Ali dajemo sve od sebe u potrazi. Ružno je reći, ali do sad nismo vidjeli ništa i nikoga, iako je jučer za vrijeme moje straže bila takva bonaca. Za danas ne znam još koliko je brodova uključeno u akciju traganja - poručio je za portal Morski.hr jedan član posade trgovačkog broda koji traga za pomorcima koji su nestali nakon potonuća broda Bourbon Rhode. 

Satelitske snimke nažalost nisu ništa pokazale. U petak popodne očekujemo prelet novog satelita, i nakon toga u popodnevnim ili večernjim satima, očekujemo čuti ima li što na tim snimkama - rekao nam je danas Zvonimir Frka Petešić.

Jučerašnje snimke bile su neupotrebljive jer je bilo oblačno. 

Ministar Davor Božinović rekao je kako nema novih informacija o nestalom kapetanu Dini Miškiću s potonulog broda Bourbon Rhode u Atlantiku.

- Siguran sam da kao Vlada činimo apsolutno sve, uključujući i ponudu da sufinanciramo daljnju potragu za kapetanom Miškićem. Želimo riješiti taj problem - poručio je.

Sindikati pomoraca traže nastavak potrage

Međunarodni sindikat pomoraca Nautilus International iz Londona poslao je pismo francuskoj veleposlanici Catherini Colonna u kojem traže da se potraga za nestalim pomorcima s broda Bourbon Rhode mora nastaviti.

– Nautilus International u ime svojih 20.000 članova koji predstavljaju pomorce iz Ujedinjenog kraljevstva, Nizozemske i Švicarske zahtjeva da vaša vlada nastavi potragu za nestalom posadom broda Bourbon Rhode. Imamo informacije da su četiri splavi za spašavanje uspješno porinute i zbog toga postoji velika šansa da su preostali članovi posade još živi i nadaju se da će ih spasiti. Molimo vas da učinite sve što je u vašoj moći da se potraga nastavi – stoji u pismo kojeg potpisuje glavni tajnik Mark Dickinson.

Gotovo identično pismo poslala je i Međunarodna federacija radnika u transportu na prijedlog Sindikata pomoraca Hrvatske, a ono je poslano na sve institucije koje mogu utjecati na to da se potraga nastavi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Who care
Who care
18:24 11.10.2019.

Naši se silno trude pronaći kapetana, kako bi ga po njegovom povratku mogli strpati iza rešetaka! Slikom na majci to svakako i 'zaslužuje' (barem po dosadašnjoj praksi) 🤔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije