Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EK o pismu banaka
Povratak na članak

'Pomno pratimo razvoj događaja vezanih uz kredite u švicarskim francima u Hrvatskoj'

- Zaista smo primili pismo nekoliko banaka. Ali prerano je da dajemo svoj stav jer je riječ još uvijek o prijedlogu zakona - rekla je glasnogovornica EK Lucia Caudet.

Komentari 12

GR
greenvest
13:53 11.09.2015.

Bio je i Lex Perković i tada su neki ministri tvrdili da su potpuno u pravu, da bi samo šest mjeseci kasnije priznali da ipak nisu bili u pravu.

VL
TH
than
13:43 11.09.2015.

Njima jednostavno nije jasno da si drug Lalovac skida ratu velicine stednje koju ima u banci (bar za koju se zna), a izgleda i onima koji se brinu o sukobu interesa, jer gle cuda i oni imaju kredit u svicarcima.

VL
MA
Malenkost
13:59 14.09.2015.

EK se jos nije izjasnila. Bitno je ukazati na mogucnosti poduzetnika ili gradana pri pomaku kreditnih kamata u podrucje opasnosti nelikvidnosti ovdje u njemackoj.Prijevod sljedi: "Umschuldung sind alle Maßnahmen in der Unternehmenskrise, bei kritischer Staatsverschuldung oder bei hochverschuldeten Privatpersonen mit dem Ziel, die Schuldensituation des Schuldners zu entlasten und Schuldentragfähigkeit herbeizuführen." Obnova(remotgage) su sve mjere kod krize Poduzetnika, kod kriticnih dugova drzave ili kod visokozaduzenih privatnih osoba s ciljem da situaciju duznika rastereti i podnosljivost duga privede. Dakle u njemackoj se nebi dozvolilo da se netko gusi do propasti. Ali o ovom "Umschuldunsrecht" dakle pravu na "obnovnizakon" malo ljudi zna te se rijetko koristi. Bio sam iznenaden, da mi kolege koji su bili u kreditima za ovo nisu znali. Dakle pri bitnijem pomicanju kamata ovdje je to moguce. Sto to dolje brblja austrijski ministar Schilling je glupost. Pljacka balkanskog puka od ionako bogatih zapadnih banaka.

VL
AC
AceRimmer
14:12 11.09.2015.

Hehe, nek se ne nadaju previše ovi lovci u mutnom koji su pokupovali nekoliko stanova. Na kraju će se pomoć samo onima kojima je to prva nekretnina, kao što će to bit i u Poljskoj. A ova vlada probisvjeta i ništarija će uskoro u povijest.

VL
BI
biva
16:36 11.09.2015.

Nitko ne priča o tome čemu služi Valutna klauzula kod kredita. Da li je to zaštita od obezvrijedivanja glavnice ? Ili je to spekulativni dio? Ako je pravomoćno utvrđeno da je primjena kamate nezakonita, zašto nema pravnog učinka. Ako jeje presuđeno da se mora ponovo preračunati zašto bih ja trebao to ponovo tužbom tražiti... Itd.itd Ovo je pravedno rješenje i njemu sudjeluju svi sudionici: Banke su ukrale sada trebaju vratiti Država je ukradeno oporezovala sada će vratiti kroz "olakšicu" nama ce konačno vratiti ukradeno

VL
DU
Deleted user
15:25 11.09.2015.

Pa pljucali su i po Orbani, pa mu sad plješću. Morate znati da je švicarski franak kao rak koji metastazira. On naprosto uništava gospodarski potenicijal Hrvatske, jer naprosto nije valuta koja dominira u Hrvatskoj, i kao takvu je treba eliminirati iz kreditnih aranžmana. Eur se koliko toliko kontrolira, a sve druge valute su podložne oscilacijama. Zato je ovaj potez hvale vrijedan i zapravo nužan radi gospodarskog oporavka Hrvatske..

VL
Avatar d-ano
d-ano
19:54 15.09.2015.

bjelosvjetski kojoti su spremni da se bace na novu zrtvu..

VL
Avatar superhik74
superhik74
18:33 23.09.2015.

Pomno pratimo sudbinu nasih vlasnika odnosno banaka na cijem smo platnom spisku kako bi legalizirali njihovu kradju, su htjeli reci.

VL
Avatar bok
bok
13:31 11.09.2015.

Naravno da prate. Sve se prati . I, kaj onda??

VL
BA
balic
14:33 11.09.2015.

Bit ce opet po usima na kraju nasoj kasti,kad neces da slusas i cujes onda te zvekne EK.Bit ce ti isto kao i sa Lex Perkovicem,zakon se mora postivati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.