Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EK o pismu banaka

'Pomno pratimo razvoj događaja vezanih uz kredite u švicarskim francima u Hrvatskoj'

Švicarski franak švicarac
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
11.09.2015.
u 13:10

- Zaista smo primili pismo nekoliko banaka. Ali prerano je da dajemo svoj stav jer je riječ još uvijek o prijedlogu zakona - rekla je glasnogovornica EK Lucia Caudet.

Europska komisija potvrdila je danas da je zaprimila pisma u kojima se nekoliko hrvatskih banaka u stranom vlasništvu žali na prijedlog zakona o konverziji kredita denomiranih u švicarskim francima, no Komisija još nema stav o tome jesu li primjedbe banaka utemeljene ili neutemeljene.

- Pomno pratimo razvoj događaja vezanih uz kredite u švicarskim francima u Hrvatskoj, a također i u Poljskoj. Svjesni smo poteškoća koje su takvi krediti izazvali i razumijemo da je zaštita ranjivih potrošača važan politički cilj. Zaista smo primili pismo nekoliko banaka. Ali prerano je da dajemo svoj stav jer je riječ još uvijek o prijedlogu zakona - rekla je glasnogovornica EK Lucia Caudet.

- Mogu još samo podsjetiti države članice EU da na jedinstvenom tržištu odluke koje donosi Vlada moraju poštivati propise EU, uključujući i princip slobode kretanja kapitala. Također moraju biti opravdane općim interesom i moraju biti srazmjerne, balansirane i ciljane - dodala je glasnogovornica Europske komisije. 

>> 'Hrvatska je 25 godina talac banaka, nikakve prijetnje ni ultimatumi neće proći' 

>> Bankarski menadžeri imat će manje bonuse i plaćetine, a nekome u oporbi je zbog toga krivo

Komentara 12

GR
greenvest
13:53 11.09.2015.

Bio je i Lex Perković i tada su neki ministri tvrdili da su potpuno u pravu, da bi samo šest mjeseci kasnije priznali da ipak nisu bili u pravu.

TH
than
13:43 11.09.2015.

Njima jednostavno nije jasno da si drug Lalovac skida ratu velicine stednje koju ima u banci (bar za koju se zna), a izgleda i onima koji se brinu o sukobu interesa, jer gle cuda i oni imaju kredit u svicarcima.

AC
AceRimmer
14:12 11.09.2015.

Hehe, nek se ne nadaju previše ovi lovci u mutnom koji su pokupovali nekoliko stanova. Na kraju će se pomoć samo onima kojima je to prva nekretnina, kao što će to bit i u Poljskoj. A ova vlada probisvjeta i ništarija će uskoro u povijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije