Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADIMIR ŠEKS:

'Pomirio sam se sa Sanaderom, Bebićem i Hebrangom. Ostali su mi još Mesić i Manolić'

Kosor, Sanader, Šeks, Mesić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
03.07.2017.
u 08:09

To mi je važno s osobnog stajališta jer besmisleno je imati neprijatelje. No, istovremeno je to dobro i za zdravlje nacije, kaže Šeks

Iako je Vladimir Šeks upravo napisao knjigu u kojoj se politički obračunava, kako kaže, s krivotvoriteljima hrvatske povijesti (Mesić i Manolić), on istovremeno provodi još jedan proces – u misiji je pomirenja sa svim svojim (“do jučer”) najvećim (uglavnom stranačkim) neprijateljima.

Dolazi Sanaderu na promociju

Šeks je u procesu mirenja ili se već izmirio s Andrijom Hebrangom (jedan drugog nazivali su lašcem, tj.udbašem), Lukom Bebićem (odnosi su zahladili kada je Ivo Sanader za šefa Sabora postavio Bebića i maknuo Šeksa), Ivom Sanaderom (u intervjuu Večernjem listu prije nekoliko godina rekao je da bi pokraj Sanadera, da ga sretne, prošao kao pored turskog groblja) kojem Šeks 6. srpnja dolazi na promociju knjige u izdanju Večernjeg lista, a već koju godinu Šeks je ponovno u prijateljskim odnosima s Branimirom Glavašem (Glavaš ga je optuživao da je on imao utjecaj na pravosudni proces protiv njega).

Posebno su zanimljiva Šeksova pomirenja s Hebrangom, Bebićem i Sanaderom, a koliko su zatoplili odnosi između njega i Bebića, svjedoči i to što je Bebić na promociji Šeksove knjige u petak sjedio u prvom redu, zajedno sa Šeksovom suprugom, kćeri, unukom i posinkom.

– Nastojim izmiriti odnose sa svima. Sanaderu dolazim na promociju knjige, itekako kontaktiram s Hebrangom, s Lukom sam sve izgladio... To mi je važno s mojeg osobnog stajališta jer besmisleno je imati latentne neprijatelje. No to je dobro, da tako kažem, i za zdravlje nacije. Pozivam i druge da slijede moj primjer s osobne razine u smjeru nacionalnog pomirenja – otkrio nam je Šeks. Na pitanje je li se na veliko pomirenje sa svima odlučio u svojevrsnom smiraju života, Šeks se našalio da je u ovih “30-40 godina besmrtnosti, koliko mu je još preostalo, shvatio da i njegovi donedavni neprijatelji imaju tu kost u grlu jer su se u pojedinim fazama života razišli”.

– Jedino mi preostaje mirenje s Mesićem i Manolićem, ali i to će doći na red – dodao je Šeks iako se upravo prodaje knjiga u kojoj razobličava te, kako ih zove, “kovače lažnog novca”. Šeks je u dugogodišnje obračune s Hebrangom ušao nakon što je Hebrang optužio tadašnju Vladu Jadranke Kosor, koju je snažno podržavao Šeks, da ide u krivom smjeru nakon što je u zatvoru preminuo Đuro Brodarac. Sa Sanaderom je lom počeo kad je Šeks 2005. godine izjavio da bi bilo bolje da je Sanader bio u Vukovaru na proslavi Dana državnosti, a ne u Veroni gdje se dogovarala prodaja Plive.

Nikad nisu prestali pričati

Konačno je između njih dvojice puklo kada ga je Sanader, kako je govorio Šeks, ponizio jer je umjesto njega za šefa Sabora u drugom mandatu kandidirao Luku Bebića. Ta okolnost narušila je odnose Šeksa i Bebića, a upravo su njih dvojica svojevremeno snažno lobirala da upravo Sanader, a ne Ivić Pašalić, postane šef HDZ-a. Luka Bebić jučer nam je rekao da kontakti između njega i Šeksa nikad nisu u potpunosti prestali. Kada je riječ o poziciji šefa Sabora kao izvoru sukoba, Bebić kaže da su to bile samo pojavnosti, a ne nikakvi pravi razlozi.

– Prijatelje možete nabrojiti na prste jedne ruke, a u životu se ponosim što mogu promijeniti mišljenje ako me netko uvjeri da nisam bio u pravu – rekao je Bebić i najavio da i on priprema knjigu u kojoj će razjasniti mnoge situacije i odnose. Andrija Hebrang nam je pak potvrdio da mu se Šeks prije šest mjeseci ispričao, što je on prihvatio, ali da već mjesecima čeka kavu sa Šeksom kako bi o svemu što je bilo porazgovarali. Hebrang napominje da nije samo stvar forme nego sadržaja i razgovora     

Komentara 18

JA
jadrmatic
08:26 03.07.2017.

Sreća za njega je ta što se u životu nikada nije posvađao sa svojim najboljim prijateljem - Marijanom Badelom.

DU
Deleted user
08:19 03.07.2017.

Šeks je još jedan od onih koje ni vrag ne želi kod sebe u paklu pa ih ostavlja žive da i dalje onečišćuju ovozemaljski prostor.

Avatar mama mia
mama mia
08:37 03.07.2017.

S jako puno ljudi si bio u zavadi,kako nisi napisao neku knjigu o Savudrijskoj vali, ti si u ono vrijeme sjedio u vladi pravio zakone kao veliki stručnjak nisi primijetio da su ti ga Slovenci namjestili ali kako, morao sii ti brinuti o zakonima kako osigurati vlastito dupe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije