Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKOP Kaczyńskog
Povratak na članak

Poljski predsjednički par pokopan u kriptu ‘srebrna zvona’

Pogreb Lecha i Marije Kaczynski, koji su 10. travnja tragično stradali u zrakoplovnoj nesreći zajedno s još 94 osobe, završio je izrazima sućuti predstavnika stranih delegacija rodbini i prijateljima predsjedničkog para.

Komentari 26

BA
balance
19:31 18.04.2010.

Nije valjda da ste ocekivali da ce nam presidente otici na pogreb jednom velikom katoliku i covjeku.Poljska u mome srcu rekao bih jedan tekstopisac.

VL
NE
neni
20:53 18.04.2010.

Umjesto da je na pokuopu u Poljskoj, Josipović na skupu u Jasenovcu prima ovacije/zbog kojih je vjerojatno i ostao u zemlji/ ako je i od njega ..previše je

VL
CF
cimer_fraj
21:16 18.04.2010.

luena, za Sarkozy-a imas pravo nije bio, ali Guido definitivno jest. Nisu se Slovenci toliko gurali, koliko zapravo mi, proglasivsi dan zalosti. Zbog toga je zapravo smjesno, da nikoga nije bilo. A uostalom nije isto da li ce Josipovic autom potegnuti do poljske ili Sarkozy. Sarkozy je doduse mali, ali je veca meta.....:))

VL
OB
-obrisani-
10:22 19.04.2010.

Komentari1 19.04.2010. u 10:03h ante_jurisa je napisao/la: Kako je jadan ovaj VL...prodana pera uklonila na YUsipovicev pritsiak kolumnu gosp. Despota,a sada mu objavljuju ovaj clanak kao kompenzaciju.Gadite mi se,sugoslaveni!Treba vas eutanazirati pocevsi s onim okotom milice mihailovic koji ima zadacu za racun londonskih gazda odvesti RH u gradjanski rat!Jos jednom,svaka poghvala gosp. Despotu.Necemo to zaboraviti! Novosti, Prenosimo iz drugih medija » Josipovićeva povijest-Uklonjena cenzurirana iz V.lista zbog pritiska sa pantovcaka [18 Apr 2010 | Comments Off | ] Doznajemo iz izvora bliskog redakciji VL da je na vodece ljude vecernjeg lista u nedjelju navecer 18,travnja izvrsen pritisak sa pantovcaka na osobni nagovor Predsjednika Josipovica ,da hitno uklone skinu sa web stranice Vecernjeg lista kolumnu Zvonimira Despota pod naslovom “Josipoviceva povijest”.Pitamo se da li je to ona PRAVDA o kojoj je govorio Josipovic u predizbornoj kampanji i zamutio oci glasacima ,u koje nas doba on vodi jer ovo nije vidjeno od Titova doba u Hrvatskoj da se brisu novinski clanci. Pitamo se tko je zapravo Josipovic i sto on pokusava uciniti sa svojim pritiscima ,prijetnjama ,zabranama i isprikama.Gdje pokusava hrvatsku odvesti ,jer ovu kolumnu nije napisalo paraobavjestajno podzemlje nego hrvatski novinar u najcitanijoj dnevnoj tiskovini.Zakljucite sami ,i osudite cenzuru sami.Kolumnu objavljujemo namjerno na nasim stranicama jer se ne slazemo sa cenzurom sa pantovcaka.(FB Josipovićeva povijest-Uklonjena cenzurirana iz V.lista zbog pritiska sa pantovcaka 18 April 2010 No Comment http://www.vecernji.hr/kolumne/josipoviceva-povijest-kolumna-127822 pise:Zvonimir Despot Nema ništa od nove pravednosti. Uostalom, to je ionako bila floskula za široke narodne mase Ivo Josipović svoju je kampanju temeljio na novoj pravednosti. Od nje, međutim, nema ništa, a ionako je to bila najobičnija floskula za široke narodne mase. No na tome je osvojio dobar dio glasova. Ali glasove nije dobio za nešto drugo što kampanjski sad nameće, a to je neka nova povijest po njegovoj mjeri. Dosad je tjerao svoju povijest o Bleiburgu, Drugom svjetskom ratu, Titu i komunizmu, pri čemu je posve autističan na povijesne činjenice, koje ne treba možda poštovati Josipović građanin, ali na njih bi trebao biti osjetljiv Josipović predsjednik. On je to objasnio kao neku svoju političku povijest, kao da ona može biti drukčija od stvarne povijesti. I nije trebalo dugo da s tom svojom političkom poviješću zaore i po Domovinskom ratu. Duhovi su se u zemlji uzbunili na njegov govor u parlamentu BiH koji uvelike treba odobriti, kao što valja odobriti poklon svim žrtvama, ali je sporan detalj oko uloge hrvatskih politika 90-ih prema BiH, što je on uopćio i 
uzrokovao tešku političku krizu. No nekako je iz vidokruga gotovo svima u žučnim raspravama izmaknulo ono što je on izjavio malo poslije u Pečuhu, u društvu sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem. Ondje je, na novinarsko pitanje da prokomentira to što mu HDZ zamjera što nije osudio onodobni srbijanski režim, nego hrvatski, Josipović izrazio uvjerenje da dolazi vrijeme u kojem će politički predstavnici svih naroda priznati pogreške koje su se dogodile te je ustvrdio da pogreške nije činio samo jedan narod ili država, nego je to bio “konglomerat loših politika koje su zemlje s područja bivše Jugoslavije uvele u krvavi rat”. I baš u isti tren, u američkom “The Wall Street Journalu”, Tadić objavljuje svoj članak u kojemu, uz ostalo, piše kako je Srbija “pokazala hrabrost da bude prva koja će se ispričati za gnusne zločine koje su počinile sve strane u jugoslavenskim građanskim ratovima”. Je li Josipović svjestan da iznosi tezu koju stalno propagira srbijanska politička elita, ali i neki naši domaći krugovi, parapolitičke udruge i pojedinci, među njima i neki glasni povjesničari, koji su za to da političari ne smiju ostaviti povijest povjesničarima, da nema govora o agresiji, nego da su svi krivi i da je to bio građanski rat? Čemu onda Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata i metri knjiga dokumenata koji nipošto ne mogu potkrijepiti Josipovićeve teze, a još manje Tadićeve? To više nije samo politička nekorektnost nego i licemjerje jer je posve u suprotnosti s onim što je Josipović trubio u svojoj kampanji. Je li Josipović zaključio da kod kuće nema karizmu kako bi utjecao na društvene promjene pa se prebacio na „region“, kako to stalno tepa vječni Budo Lončar? Josipović se hvali kako mu plješću EU i SAD, i naravno da će pljeskati njemu i Tadiću, jer je svima njima cilj užaren krumpir BiH i „regiona“, u kojem su svih ovih 20-ak godina pokazali totalnu nesposobnost, prebaciti na same države. I sad su njih dvojica mirotvorci, samo što mirotvorstvo počinju zidati na krivim temeljima, na povijesnoj neistini. Tadiću to treba jer Srbija nikad neće priznati da je bila agresor, a ispada da se Josipović više savjetuje s Tadićem nego s Jadrankom Kosor, s kojom ga na to obvezuje i Ustav. K tome, otkazao je odlazak avionom na pokop poljskoga predsjednika a da se nije konzultirao s Vladom, pa će Hrvatska biti ondje bez svojih najviših političkih dužnosnika iako su njegovi kolege iz susjedstva sjeli u automobile. To je prava nacionalna sramota! Kad se svemu tome doda i nastavak njegove kampanje oko registra branitelja i povlačenja tužbe za genocid, Josipović ne generira zajedništvo, okupljanje, nego svađu i razdore! Tko više spominje krizu, jasno gospodarsku Hahahaha,sugoslaveni i njhovi bijedni admini cijelu noc dezuraju i brisu sve ono sto nije po volji kugoYUsipovicu i njegovim londonskim savjetnicima paru i jovicu...da u Zagrebu zive Hrvati,vec bi povjesali tu jugoboljsevicku bandu!Pravi indolentni muzeki i marva sitnog zuba!Pljuc!

VL
AN
anprka
11:16 19.04.2010.

Nisam ništa drugo ni očekivao od sivka pa njemu je bitnije skupljati jadne poene u Jasenovcu nego ići na sahranu kolegi koji je bio na njegovoj inauguraciji,žalosno a sad će valjda otići i u Srbiju ispričati se četnicima zato štoo smo se branili od agresije.Jadna nam je država sa ovakvim predjednikom .

VL
KR
kresimirica
10:51 18.04.2010.

Predsjednik Josipović nemre prisustvovati jer dok na cesti voze Čačić, Pusić i drugi haenesovci, nemreš znati kaj se može dogoditi a zatim ono NAJGORE - jer bi moral prisustvovat sv. misi! Al kaj me zapravo tišti to je, da jeje ovoj \"Katini modernog vremena\" poginulo i 86 Poljaka na visokim pozicijama a u medijima piše se samo o pokojnom predcedniku. Pokoj večni svim žrtvama!

VL
YO
yohana
12:27 18.04.2010.

jos sam jucer komentirala da nece doci ni obama ni njemacka kancelarka ,a ove velike duznosnike sto navodite u ovom textu neznam dali ce pola doc,jer zbog zabrane leta nisu umogucnosti.samo su neki aerodromi otvoreni ali sve je jos u velikoj neizvjesnosti jer vulkan jos uvijek izbacuje lavu.mislim da je ovaj novinar jako malo obavjesten o tome ili mozda bog njemu nekih drugih razloga nepise istinu.

VL
UL
ultima
15:29 18.04.2010.

U podnaslovu čekaju da vide hoće li doći Medvjedev, a dolje u tekstu je več došao.

VL
H2
HR-21
15:41 18.04.2010.

Ovu gestu Medvedeva Poljska nikada neće zaboraviti!Šteta za nas,mi smo kao veliki prijatelji Poljaka..

VL
OB
-obrisani-
15:50 18.04.2010.

Da se nije naš Josica uplašio za vlastitu guzicu?

VL
OB
-obrisani-
16:16 18.04.2010.

Kako su napuhane te dobrouhranjene mješine, \"ne mogu\" putovat vlakom ili superluxuznim autom. Izvlaće se na malo prašine. Pozdrav.

VL
AV
avileno
16:48 18.04.2010.

Yohana vidim da istina boli,ali ja volim stvari i ljude nazvati pravim imenom.Sto se tice informacija,meni si dostupne najmanje kao i tebi kad su u pitanju jezici.Ali tebi ne vrijedi da razumijes i 30 a ne 3,kad nisi u stanju analizirati i derivirati potrbne informacije iz poplave kojom nas mediji zatrpavaju.Usput,po strukturi tvojih postova i gramatici,cini mi se da imas problema i sa svojim materinjim jezikom,pa ne bih zelio nagadjati o stupnju znanja tvojih stranih jezika,osim ako to nisu jezici bivsih YU republika.

VL
ST
stefica50
17:10 18.04.2010.

Zalosno je sto se toliki duznosnici iz cijelog svijeta nisu mogli odazvati posljednjem ispracaju Poljskog predsjednika,,,ali sa srcem biti tamo u ovom momentu isto je kao da smo i tamo,stoga izrazujem duboku sucut svima u Poljskoj,,, Vidim tamo ima nekihkih komentara ,kao nemogu predsjednici putovati vlakom ,pa i nemogu ,zbog osobne sigurnosti i zbog vremena , i mislim da i nasi netrebaju pretjerivati ,imamo mi i svog veleposlanika koji predstavlja Hrvatsku koji je vec tamo ,tako da to i netreba biti toliko strasno,,kaze se uputiti sucut je isto i kao da ste nazocni na sahrani,i mislim da netreba sad tu polemisati puno oko toga ,,,,zar nije mogao ,,,,,itd,,

VL
HB
HBoss
17:28 18.04.2010.

Pa nije Ivek ni tako glup kao što se čini...Što bi on otišao vlakom ili autom do Poljske kad je to tako daleko...Ti svi majmuni dolaze iz ostalih država jer nemaju pametnijih poslova al naš normalno ima....morao je otić u Jasenovac i boriti se sa svim silnim žvizducima koje je dobio od tamošnjih Hrvatina...Dok su onoj Kosorici pljeskali. Hebem ti državu i crvenog predsjednika.

VL
OB
-obrisani-
20:58 18.04.2010.

Ak imalo pratite vijesti,onda morate znati da Josipovic nije jedini koji nije otisao odati pocast.....Njemacka , Francuska,USA i da dalje ne nabrajam...takodjer nisu bili...Nisam njegov pristasa,ali ostavite covjeka u miru...Vi bi kao isli,ma hajte sta laprdate gluposti...Bavite se cim drugim,augim,a ne politikom..

VL
OB
-obrisani-
21:01 18.04.2010.

Ehehe,a Bandic bi otisa.!!?..Hahahaha,zalosno da se na ovu temu moram nasmijat,ali smijem se vama..

VL
CF
cimer_fraj
21:06 18.04.2010.

luena 1, Njemacku je zastupao Guido der Aussenminister, iako je jednako blesav kao i nas Goran. A za Francusku je tamo bio i Srkozy, ako se ne varam. Ali ipak cinjenica je, da su Slovenci otisli iako nisu imali dan zalosti kao mi. Hm, ti Slovenci, uvijek \"einen Schritt voran.....\"

VL
OB
-obrisani-
21:08 18.04.2010.

Stvarno se cudim kako neki moraju ostavit komentare,pisat o necemu sto nije ni mm .blizu istine....HBoss ,...HDZ je izvizdan,a Josipovic i Mesic Docekani ovacijama....Sjedi jedan, nisi u citanju najbolji...a u razumjevanju...?

VL
OB
-obrisani-
21:12 18.04.2010.

cimer_fraj.... jutros sam slusala vijesti,bilo je govra da nece ili bolje receno ,nemoze nitko ici...I da je Guido W ....treba kao zamjena,a dali je ,neznam.. Ih,ti Slovenci,uvijek se oni guraju ,tamo gdje ih nitko ne treba.... Ma neka su ,mozda ,mozda su i nas tzstupali,tko zna..? Sarkozy ? nije bio.!...Obama ,nije bio.!

VL
FR
franc
21:21 18.04.2010.

Članice Evropske zajednice - Mađarska, Slovenija, Italija i druge nisu proglasile dan žalosti i molim nekoga pametnog (makar bio i hadezeovac!) da mi objasni za koji hurac je Hrvatska imala DAN ŽALOSTI? Poljski predsjednik, koji je ucjenjivao EU zbog europskogg ustava, kakve ima zasluge za Hrvatsku? Meni bi draže bilo da je Hrvatska kao civilizirana zemlja proglasila dan žalosti za 200.000 poginulih u potresu na Haitiju a ne za poginule u zrakoplovnoj nesreći kakvih ima svake godine na desetke.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.