Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
166 slučajeva bolesti

Poljska prijavila 23 smrtna slučaja od legionarske bolesti, izvor zaraze još nije otkriven

Duesseldorf: Otvoren laboratorij za istraživanje opasne bakterije
Foto: Federico Gambarini/DPA
1/3
14.09.2023.
u 19:01

U kolovozu su vlasti rekle da poljska agencija za domaću sigurnost istražuje može li izbijanje legionarske bolesti biti rezultat namjernog interveniranja u vodovodni sustav

Poljska je do 11. rujna prijavila ukupno 23 smrtna slučaja povezana s legionarskom bolešću, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija u četvrtak. Prijavljeno je ukupno 166 slučajeva bolesti, rekao je WHO, dodajući da od 7. rujna nije prijavljen ni jedan novi slučaj. Legionarska bolest, koju uzrokuje bakterija legionela, može rezultirati teškim oblikom upale pluća. Najčešći oblik prijenosa je udisanje kontaminiranih aerosola, navodi WHO.

U kolovozu su vlasti rekle da poljska agencija za domaću sigurnost istražuje može li izbijanje legionarske bolesti biti rezultat namjernog interveniranja u vodovodni sustav. Izvor zaraze još nije otkriven i istrage su još u tijeku, objavio je WHO.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Upravno vijeće Europske središnje banke povećalo tri ključne kamatne stope

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije