Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kultura smrti'

Poljska crkva: Proslavom Noći vještica promovira se okultno

Bundeva - Noć vještica (1)
Boris Scitar/PIXSELL
30.10.2012.
u 09:12

Noć vještica stoji iza kulture smrti, upozorio je nadbiskup Szczecin-Kamieńa Andrzej Dzięga

Poljska katolička crkva izdala je priopćenje uoči Noći vještica upozoravajući da je proslava 31. listopada u suprotnosti s crkvenim naukom i kršćanstvom te kako se time promovira okultizam, prenosi BBC. Nadbiskup Andrzej Dzięga upozorio je kako Noć vještica, američki način obilježavanja blagdana Svih svetih koji je i u Poljskoj sve popularniji, stoji iza "kulture smrti".

"U ovoj vrsti zabave, mamljenja djece slatkišima, također postoji mogućnost nanošenja prave duhovne štete, čak i uništenja duhovnog života", napisao je nadbiskup Szczecin-Kamieńa u pismu namijenjenom čitanju na nedjeljnoj misi. U pismu piše i kako "neodgovorna i antikršćanska zabava" mlade ljude uvodi u "svijet tame, uključujući vragove, vampire i demone" uime zabave.

Komentara 4

MI
mightymraz
09:46 30.10.2012.

Zapravo istina. Noć vještica je američki način obilježavanja blagdana Svih svetih, a Svi sveti su kršćanski način obilježavanja galskog/keltskog blagdana Samhain.

MI
mightymraz
09:57 30.10.2012.

i da nadodam - Originalni datum katoličkog dana Svih Svetih je bio 13.05, ali ga je onda tadašnji papa prebacio na 01.11. Ako tko ne vjeruje ima dovoljno dokaza na internetu na sluzbenim stranicama crkve i bla bla

OB
-obrisani-
10:01 30.10.2012.

Slazem se sa Poljsom katolickom crkvom, ni sam ne volim da vidim vjestice, vampire, vukodlake razapete na kucnim vratima....., nikako ne mogu izgledati simpaticno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije