Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Poljoprivrednik opisao susret s panterom: Hodala je graciozno, nije bježala, samo nas je pogledala i otišla

Osijek: Životinje u zoološkom vrtu zimi
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELLL
11.11.2022.
u 17:35

Slučaj je prijavio dan nakon što je JP 'Vojvodinašume' izdala priopćenje u kojem upozorava građane da je na tom području uočena pantera

Poljoprivrednik Petar Sladić iz Apatina tvrdi da je u nedjelju 30. listopada prilikom sjetve na njivi na području između Apatina, Sonte i Svilajeva vidio panteru o kojoj posljednjih dana pišu svi regionalni mediji.

Prema njemu, nema sumnje da je u pitanju pantera jer dobro poznaje anatomiju lokalne divljači, pošto je bio lovac, no oklijevao je s prijavom policiji jer se bojao ismijavanja lokalnog stanovništva u maloj sredini, prenosi N1. Sladić kaže da je slučaj prijavio kada je od još nekoliko lokalaca čuo da su vidjeli ovog egzotičnog predatora.

Opisao je i susret s panterom koji su doživjeli on i kolega kada su otišli sijati ječam. "U jednom trenutku iz pravca šipražja izašla je životinja za koju sam odmah rekao što je, nije trebala biti tu. Kolega me je pitao što mi ovo gledamo, rekao sam – u veliku mačku" kaže poljoprivrednik. 

"Išla je gracioznim hodom, vrlo dobro poznajem životinje. Išla je, nije se osvrtala, nije bježala, došla je do neke sredine te njive, stala, pogledala prema nama, zadržala se par sekundi i otišla" rekao je, dodajući kako "nema sumnje" što je vidio, bez obzira na to hoće li mu drugi vjerovati.

Slučaj je prijavio dan nakon što je JP 'Vojvodinašume' izdala priopćenje u kojem upozorava građane da je na tom području uočena pantera. Iz šumske uprave poručuju da službe na terenu nisu uočile predatora, niti tragove koji bi ukazivali na njegovo prisustvo, poput otisaka ili kostiju manjih životinja, a priopćenje su izdali na zahtjev policije.

VIDEO: Žena kaže da bi vlasnici pasa trebali imati povlastice kao i roditelji: 'Zašto oni mogu raditi fleksibilno, a ja ne?'

 

Komentara 12

PR
prajdali100
18:42 11.11.2022.

Eto mu pameti,nije se sjetio dozivati je s mac mac....

MM
Marljivi mrav
22:20 11.11.2022.

Evo mog mikija, poštenom nalazniku nudim bogatu nagradu. Vratite mi black-pantera.

MO
modovisisajteMaraschino
18:00 11.11.2022.

koliko se pisalo o pumi iz Međimurja, čak i stručnjaci tvrdili da je puma... na kraju je ispalo da su ipak malo popili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije